Društvo

Formiranje snežnog pokrivača i u Nišu

"BABA MARTA" se ne šali!

Iako su meteorolozi najavljivali drastičan pad temperature i snežne padavine, niko nije očekivao da će se Niš zaista zabeleti. Sneg koji je juče počeo da pada nije stao. Ne staje i dalje. Pahulje, kako se čini, nošene vetrom sve intenzivnije padaju.

Istini za volju, proleće je tek počelo, a Srbija je zavejana. I Niš se zabeleo a da li će biti zavejan?

Prema najavama RHMZ-a danas pre podne u celoj zemlji pada sneg slabog i umerenog intenzetata uz formiranje snežnog pokrivača naročito na planinama i u istiočnim krajevima Srbije.

Dato je upozorenje za formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača za utorak i sredu.

“Danas i sutra doći će do stvaranja snežnog pokrivača, u većini mesta od 10 do 15 cm, na planinama i u nižim predelima istočne Srbije od 20 do 40 cm, lokalno i više, gde će usled jakog vetra doći će do stvaranja snežnih nanosa. Slabljenje i postepeni prestanak snežnih padavina očekuje se u sredu tokom dana”, navode u RHMZ.

Nišlije je obradovao je sneg pa svoje fotografije dele putem društvenih mreža. Deca se raduju snegu iako se ne  mogu igrati napolju zbog koronavirusa. Ipak, mališanima znači i sam pogled kroz prozor i po neka stidljivo napravljena grudva na terasi doma.

Foto: I.M.

Prema najavama RHMZ-a, porast temperatura očekuje se od četvrtka. Do tada, kako je najavila JKP „Gradska toplana“ stanovi se greju bez prestanka i to do porasta spoljnih temperatura vazduha, odnosno do dobijanja novih preporuka od strane nadležnih institucija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com