Društvo

Formiran Odbor za obnovu i unapređenje položaja Starog groblja

Odlukom gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski Grad Niš dobio je Odbor za obnovu i unapređenje položaja Starog groblja u Nišu.

U rešenju koje je Sotirovski potpisala, a koje je objavljeno u Službenom glasniku grada Niša navedeno je da će se Odbor baviti „sprovođenjem i koordinacijom svih neophodnih aktivnosti vezanih za obnovu i unapređenje položaja Starog groblja“- Predsednica Odbora je gradonačelnica Niša, a njena zamenica Dušica Davidović biće i zamenica i u Odboru.

Članovi Odbora su episkop niški Arsenije, sveštenik Branko Cincarević, komandant Kopnene vojske general potpukovnik Milosav Simović, major Aleksandar Tričković, Bratislav Vučković, predsednik GO Palilula, većnici Adriana Anastasov i Miroslav Đokić, pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković. Članovi odbora su i Snežana Radović, direktor Istorijskog arhiva, Vesna Crnoglavac, v.d. direktora Narodnog muzej u Nišu, Dušan Andrejević, v.d.direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Ivan Mihajlović, v.d. direktora JКP „Mediana“, Ružica Đorđević, načelnik Gradske uprava za imovinu i održivi razvoj, Davorin Jovičić, Lidija Radoičić i Miroslav Veličković

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Kad hoces nesto da ne uradis, formiraj odbor,radnu grupu ili komisiju !
    Ili, sto bi rekao Akademik, pokojni Bata Mihajovic, kad nesto ne moze da se resi ,problem se balkanizuje !

  2. Već sam pisao o tome, ali da ću predloge. Ovo što ste počeli je samo kap u moru. Daleko smo Mi još od Nacionalnog parka.
    Novi asfalt celom dužinom sa bočnim prilazima i gornjim delom, klupe, kante za đubre (malo ih je), još osvetlenja u gornjim delovima puta, završavanje kompletne ograde, zazidanje dela prolaza kod Njegoševe ulice i gornjeg dela prema brdu, detaljno čišćenje i popravak svakog oštećenog grobnog mesta, sve ograde na grobnim mestima gde postoje da se ofarbaju u crno, da se obeleže parcele (postojale su), da se prorede stara drveća i posade nova, da se vrati pop i napravi jedna mala crkva, uvede obezbeđenje i ono najbitnije, zabraniti trajno šetanje pasa u Starom groblju.

  3. P.S. Zaboraio sam da napišem. Ne znam gde mi je Baba sahranjena!? Napravite spisak svih sahranjenih, pa makar i u elektronskom obliku. Neko je već iscepao nalepnicu na ulazu o grobnim mestima….

  4. ” Za Gocu” Koje Neša? A gde je do sad bio taj Neša. Ja kao laik ( iako nisam) vidim sve nedostatke ovog groblja. A da li se nekad pojavio (taj) Neša na Starom groblju da se zainteresuje malo….Dokle god Opštunu Palilula čine ljudi iz neke stranke, nema od toga ništa! Da podsetim da su prvo zaposeli Opštinu Palilula demokrate, pa tek onda i sve ostale stranke. Sve se vidi, ali narod čuti….Daleko smo Mi od EU, a kamoli od Nacionalnog parka!

  5. Dali neko zna gde je grob generala Rosljakova.
    Hvala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com