Ekonomija

Fontane u Niškoj Banji zasijaće starim sjajem, uskoro kreću radovi

Trg u Niškoj Banji biće uređen, a čuvene fontane biće obnovljene uz neke novine, rekao je Dejan Jovanović, predsednik GO Niška Banja. Početak radova odložen je za nekoliko dana, zbog pribavljanja Plana preventivnih mera i da bi se sačekalo da istekne rok za žalbu koordinatora za izvođenje radova.

“Bez Plana preventivnih mera ne možemo da počnemo sa radovima. Trebalo bi da bude gotov u toku ove ili početkom sledeće nedelje, a sutra ističe i rok za žalbu za koordinatora izvođenja radova, što takođe moramo da sačekamo”, rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao da će fontane zasijati prvobitnim sjajem iz 1977. godine.

“Naći će se koji je premaz bio na fontanama ’77. godine. Na glavnom trgu će se staviti behaton, a same fontane ćemo malo osavremeniti, novim prskalicama i svetlima. Vodićemo računa da to ne pređe u kič, već da samo budu istaknutije”, istakao je Jovanović.

Vrednost radova je 30 miliona dinara.

“Od toga 15 miliona finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, 10 miliona Grad, 2 i po miliona Gradska opština Niška Banja, i ostatak JKP Mediana i Pakring servis”, dodao je predsednik GO Niška Banja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com