Sport

FMP ubedljivo bolji od Dinamika (FOTO)

U trećem četvrtfinalnom meču Triglav osiguranje Кupa Radivoj Кorać, FMP je bio ubedljivo bolji od ekipe Dinamika i postao treći polufinalista, pa će u subotu 15. februara od 21.00 sat igrati sa boljim iz poslednjeg četvrtfinala Partizan NIS – Borac.

ABA ligaš je bolje otvorio meč i poveo 7:2, ali je Dinamik brzo uhvatio korak, pa je u 7. minutu bilo 14:14. Čvrsto su igrale obe ekipe, a tim iz Železnika je otišao na prvu pauzu sa „plus dva“ – 23:21.

I druga četvrtina bila je prilično izjednačena u uvodnim minutima, a „panteri“ su imali od dva do šest poena prednosti. Međutim, FMP je u nastavku pojačao ritam, pa je u 16. minutu stigao do prve dvocifrene prednosti – 37:26. Pokušavao je Dinamik da smanji minus trojkama, pa je FMP na veliki odmor otišao sa 48:38.

Treća četvrtina nije donela ništa novo. Odnos snaga na terenu je bio isti, „panteri“ su održavali desetak poena prednosti, a u 26. minutu podigli na 63:47. Rasla je prednost ekipe trenera Jovanovića iz minuta u minut, a u 30. je bilo maksimalnih „plus 22“ – 72:50, pa je praktično sve bilo rešeno.

FMP je nastavio i u poslednjoj deonici žestoko, prednost je i dalje rasla (84:56, 33. minut), pa je tim iz Železnik rutinski priveo meč kraju.

“Čestitam momcima na plasmanu u polufinale. Utakmicu smo kontrolisali od početka do kraja, znali smo da je Dinamik dobra mlada ekipa, da može da bude opasna ako se ne shvati ozbiljno. Dominirali smo u skoku, bilo i stvari koje nisu bile dobre večeras, ali možda su i normalne jer imamo dva nova igrača pa nisu imali vremena da se naviknu da ofanzivne i defanzivne zadatke. Sutra će već biti bolje”, rekao je Vladimir Jovanović, trener FMP.

“Srećni smo zbog pobede i plasmana u polufinale. Dobro smo se pripremili za meč, a sada ćemo da se spremimo za sledećeg rivala u polufinalu”, kaže igrač FMP Okben Ulbaj.

Miro Alilović, trener Dinamika čestitao je ekipi FMP na dobroj igri i pobedi.

“Želim im sve najbolje u nastavku Кupa, kao i ostalima. Naši mladi igrači imaju prvi put priliku da se sreću sa ABA ligašem koji u rosteru ima 12 igrača, u igri u kojoj nemaju pada, da vide kako je to kad nisi fokusiran na greške. Zadovoljan sam sa 25 minuta igre, dok smo imali snage i koncentracije. Posle toga je naša igra pala. Iz ovoga ćemo povući lepo iskustvo, tako da smo već nešto ogromno naučili iz ove utakmice, da se što bolje spremimo za КLS i ABA 2 ligu”, rekao je Alilović.

I Miloš Glišić, igrač Dinamika je čestitao protivničkoj ekipi.

“Mi smo pokušali da se suprotstavimo što bolje. Izdržali smo poluvreme i malo treće četvrtine, posle je došao do izražaja kvalitet i oni su rutinski priveli meč kraju. Na nama je da izvučemo pouke i što bolje odigramo završnicu sezone.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com