Sport

FMP i Crvena zvezda u polufinalu Kupa Koraća; Danas još dva meča

Prvi dan završnog košarkaškog turnira u Nišu protekao je u znaku favorita, međutim branilac trofeja se dobro namučio i izbegao eliminaciju. FMP slavio u regularnom delu, Zvezda nakon produžetka.

 

 


KK FMP – KK Metalac 101:68 (21:16/23:18/35:11/22:23)

Foto: Niške Vesti

Prvi meč koji je bio na programu prvog dana Kupa Radivoja Koraća u niškoj hali “Čair” odigrali su FMP Železnik i Metalac iz Valjeva.

Uprkos izjavama o svojim očekivanjima Valjevčani nisu pristupili meču kao autsajderi naročito u prvoj deonici meča gde su čak i vodili u jednom trenutku. “Panteri” su međutim krajnju prednost iz te prve četvrtine duplirali u drugoj pa se na poluvreme otišlo sa +10 u korist FMP-a. Najveću prednost od čak 37 poena imali su pri rezultatu 77:40 i već je tada bilo jasno da Valječvani moraju da se zadovolje samo učešćem na ovom turniru. Košarkaši FMP-a su na kraju postigli preko 100 poena pa je krajnji rezultat glasio 101:68.

Kapiteni su bili dominantni u postizanju poena pa je tako Đukanović ubacio 22 za Metalac a Čović 18 za FMP.

Foto: Niške Vesti

Akteri su nakon meča izjavili da je Metalcu nedostajao ritam iz prvog poluvremena i u onom drugom, i da su ih greške prilikom povratka u odbranu koštale pada u igri. FMP je čestitao rivalu na borbi i ocenio da je njihova prednost nad tim rivalom bila fizička pripema i “duža klupa”, zadovoljni su svojom pobedom ali ne i igrom koju su prikazali.


KK Crvena zvezda – KK Borac 85:79 (15:14/21:16/12:16/23:25/14:8)

Foto: Niške Vesti

Drugi meč privukao je duplo više publike na tribinama, ali očekivana podrška Crvenoj zvezdi je izostala, barem u prve tri deonice igre. Uz pretpostavku da će lako nadigrati rivala, koji je bio sve samo ne naivan, branilac trofeja morao je sam da se izbori kako bi izbegao eliminaciju već u prvoj fazi finalnog turnira.

Borac je “pokazao zube” i dobro parirao favoritu sa Malog Kalemegdana tokom celog meča. Na prvu pauzu otišli su sa samo poenom zaostatka za Zvezdom. Krajem treće deonice koja je pripala Čačanima rezultat je glasio 46:48 što je bilo uvertira u neizvesnu završnicu. U poslednjoj regularnoj deonici Borac je ponovo imao blagu prednost koju je Zvezda stizala i nekako držala rezultatski priljučak.

Pešaković je ubacio za 51:51 što je probudilo publiku u hali, a tada je ponovo usledio preokret u korist Borca. Odmakli su se na +4 a onda se razigrao Đoković koji je prednost doveo do +8. Nadu da će se sprečiti prvorazredno iznenađenje crveno-belima je trojkom vratio Ročesti za 65:68. Regularni tok završen je sa 71:71 pa je usledio produžetak.

Izjednačeno je bilo i u prvom delu dodatnog vremena, ali je Feldin pogodio trojku za prednost 78:73 na 2:47 pre kraja. Crveno-beli su bili sigurniji i iskusniji u završnici, pogađali su Ročesti i Feldin, pa je Zvezda na kraju, posle velike muke, slavila protiv hrabrog Borca i plasirala se u polufinale. Nastupali su bez najavljenog Pera Antića.

Izdvojili su se Đoković sa 18 poena u Borcu i Feldin i Ročesti u Zvezdi sa po 15 ubačenih poena.

Foto: Niške Vesti

Nakon meča usledile su čestitke najpre Borcu koji je propustio dva presudna penala za pobedu i sa ovog turnira odlazi sa pozitivnim utiscima. Priznaju da je Crvena zvezda bila tim koji nisu priželjkivali na samom startu. Sa druge strane Alimpijević je istakao da im je ovakav “šamar” trebao i da su kojim slučajem bili eliminisani, bila bi to potpuno zaslužena pobeda Borca.

 

Danas od 17 časova igraće Mega Bemaks protiv Dinamika, dok od 19:30 igraju Partizan i Zlatibor.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com