Kultura

Flauta u vilinom gradu

Koncertom sa svojim bivšim i sadašnjim studentima, u Galeriji Sinagoga, 8. juna od 20 sati, Anđela Bratić flautistkinja, obeležava 15 godina pedagoškog rada.

Anđela Bratić jedna od najznačajnijih Srpskih flautistkinja, dobitnica je nagrade muzičkog časopisa Muzika klasika za najboljeg ženskog izvođača u 2014. godini. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i magistrirala na Univerzitetu „Johannes Gutenberg“ u Majncu, Nemačka, u klasi profesora Dejana Gavrića i dobila zvanje koncertnog soliste. Pre dve godine, 2021. izabrana je za jednog od 75 najboljih studenata Univerziteta „Johanes Gutenberg“, povodom obeležavanja 75. godina rada Univerziteta nakon drugog svetskog rata.

Na koncertu će pored Anđele Bratić nastupiti : Aleksandra Petrović, nastavnik u Muzičkoj školi “Stevan Mokranjac”u Vranju, Kristina Đorđević, solistkinja Niškog simfonijskog orkestra, Valentina Stanojević, druga flauta Niškog simfonijskog orkestra, Tijana Jovev nastavnik u Muzičkoj školi “Nevena Popović” u Grockoj, Valentina Dimitrijević, nastavnik u Muzičkoj školi “Stevan Mokranjac” u Negotinu, Anđela Krstić nastavnik u Muzičkoj školi “Miodrag Vasiljević” u Boru, Marijana Jovanović, nastavnik u Muzičkoj školi “Stevan Hristić” u Kruševcu, Anđela Popović, nastavnik u Muzičkoj školi “Milenko Živković” u Paraćinu, Marta Balog  i Anđelija Đak, studentkinje Fakulteta umetnosti na Master i osnovnim akademskim studijama, Sanja Milojković, master flautistkinja, alumni Fakulteta umetnosti u Nišu.

Na programu će biti dela Kvanca, Kumera, Bomartjea i Forea, a koncert će se održati pod pokroviteljstvom grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com