Sport

FK Radnički: Zašto sudijska organizacija i FSS ne reaguju?

Fudbalsku klub Radnički iz Niša oglasio se saopštenjem u kojem otvoreno pita sudijsku organizaciju i Fudbalski savez Srbije zašto ne reaguju na očigledne greške. Niški klub je u saopštenju naveo da se u sinoćnoj emisiji “Kao nekada” na TV Arena sport govorilo se i o dve sporne situacije na utakmici Radnički – Vojvodina.

Eminentni stručnjak i član UEFA Zdravko Jokić rekao je da je Radnički oštećen jer je u 14. minutu utakmice postignut gol iz ofsajda, kao i zbog nesviranja penala u 93.minutu, iako se na snimku vidi da je sudija bio udaljen oko dva metra i nije bio zaklonjen, tako da je mogao da lepo vidi spornu situaciju. Što nameće pitanje kako nije video? Da li je reč o namernim ili slučajnim greškama procenite sami. Kako je moguće da sudija zbog toga što je dao žuti umesto crvenog kartona igraču na utakmici, koji je podigao nogu nad golmanom, bude kažnjen sa 2-3 utamice nesuđenja, a sudija sa ove utakmice nije doživeo takvu sudbinu, piše u saopštenju.

Šta je radio posmatrač koji je potvrdio da nije bilo ni penala, ni ofsajda na utakmici? Ovo nije prva ovakva utakmica, već je sličnih situacija bilo na zadnjih 4-5 mečeva Radničkog. Zato i pitamo sudijsku organizaciju i FSS zašto do sada nisu reagovali na ovakve i slične situacije? Svaka sudijska odluka treba da sa sobom nosi i odgovornost, ali dok to ne bude sveopšti princip najbolje je verovati samo svojim očima, ističu u ovom klubu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com