Sport

FK Radnički i trener Milorad Kosanović sporazumno raskinuli ugovor

Fudbalski klub Radnički i njegov dosadašnji trener Milorad Kosanović danas su sporazumno raskinuli ugovor.

Iskusni stručnjak bio je na klupi Radničkog od 21. avgusta, a od kluba se oprostio subotnjom pobedom protiv Čukaričkog rezultatom 2:0, posle koje je Radnički prišao na samo četiri boda manje od četvrtog mesta na tabeli i ostao u borbi za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Kosanović je danas sporazumno raskinuo ugovor sa niškim timom, a potom se osvrnuo na period koji je proveo na Čairu.

“Mislim da je vreme ovde provedeno dosta dobro, s obzirom na uslove koje sam imao. Mislim, pre svega, na prvi deo sezone i selekciju igrača. U drugom delu sezone smo napravili mali pomak. U srpskom fudbalu je teško raditi, ne u Radničkom, već u svim klubovima. Svaka tri meseca praviš novi tim, a ne može uvek da se odmah pogodi sa pojačanjima”, rekao je Kosanović.

 

Dotakao se Milorad Kosanović i prijema na koji je naišao u Nišu.

“Sa te strane nemam nijednu primedbu. Bilo mi je super. Ja sam u Nišu proveo lepih šest meseci. Ne samo na stadionu, nego i u gradu. Ljudi su mi na svakom koraku prilazili, pružali mi podršku, razgovarali sa mnom o fudbalu i mnogim drugim temama. Niš mi u svakom pogledu ostaje u lepom sećanju”, poručio je Kosanović.

 

Jedan od glavnih razloga za njegov odlazak je kazna Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja bi ga još četiri meča odvojila od klupe Radničkog.

“To je presudilo. Odlučio sam da odem zbog Radničkog, a ne zbog sebe. Imamo novi tim, njima je na klupi potreban trener koji će da ih vodi. Protiv Čukaričkog smo ostavili Radnički u plej-ofu, a to je bio primarni cilj bez koga Radnički ne bi mogao da se razvija dalje. Ta tri boda dovela su nas u situaciju da imamo četiri boda manje od četvrtoplasiranog tima i to na 15 kola pre kraja prvenstva. Radnički ima sve uslove da se ravnopravno bori za mesto u Evropi, sve je do našeg tima. Ukoliko nastave ovako, verujem da će Radnički igrati Evropu i naredne sezone. Smatram da bi za tim bio veliki hendikep da još četiri meča ne budem na klupi, logično je bilo da klubu predložim raskid saradnje, ne želim ja da budem smetnja”, iskren je Kosanović.

 

Potom je istakao da je Radnički odlično organizovan klub, naglasivši da stabilnost na “Čairu” nikada nije dovedena u pitanje.

“U Radničkom sve funkcioniše u najboljem redu. Finansijska egzistencija ni u jednom trenutku nije dovedena u pitanje. Mogu da kažem da je niški tim od svih klubova u kojima sam radio najredovnije ispunjavao obaveze prema trenerima i igračima”, poručio je Kosanović.

 

Doskorašnji trener Radničkog istakao je i da je imao odličnu saradnju sa upravom kluba.

“Sa predsednikom kluba Draganom Markovićem Markonijem imao sam odličnu saradnju, a sa generalnim direktorom Dejanom Propadalom i prvim čovekom kluba Ivicom Tončevim imao sam zaista odlične odnose. Saradnja je bila na visokom nivou, a rad u klubu su mi dosta olakšali. Ipak, ja sam trener koji ne zove svakodnevno da nešto traži, pokušavam da ne smetam, ali sa Ivicom Tončevom sam imao lepu saradnju, nije bilo nijedne grube i ružne reči”, otkriva iskusni trener.

 

Kosanović je dodao i da mu se u posao niko nije mešao.

“Tokom rada u Nišu niko se nije mešao u moj rad. Imao sam svu autonomiju. Niko mi se nije mešao u posao, niko nije određivao ko će da mi igra u prvom timu, niti je to pokušao. Ja sam takav trener, ne dozvoljavam da se tako nešto pojavi, uvek radim po svome.”

 

Milorad Kosanović je na kraju govorio o budućim planovima.

“Sada idem kući, da se odmorim i uradim nešto na privatnom planu. Za sada nemam plan šta dalje, ali sam voljan da nastavim da radim… Ima vremena”, završio je bivši trener Radničkog.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com