Sport

FK „Radnički“ donirao novac KKK „Nais“ za kupovinu kolica

Aleksandar Dinić, niški reprezentatovac košarke u kolicima dobio je svoja sportska kolica posle apela koji je uputio KKK „Naiss“ čiji je Aleksandar igrač. U pomoć su pritekli ljudi dobe volje, a priključio im se FK „Radnički“ iz Niša koji je uplatio nedostajući deo sredstava da kolica koja su napravljena u Italiji konačno stignu do Aleksandra. Tom povodom su se i članovi kadetske ekipe FK „Radnički“ pridružili košarkašima u kolicima KKK „Naiss“ i u hali Čair sa njima odigrali trening utakmicu. Mladi fudbaleri su bez trunke razmišljanja seli u kolica, uzeli košarkašku loptu u ruke i zanimljiv trening za obe ekipe je počeo.

Vladimir Đorđević, trener kadetske ekipe FK „Radnički“ je istakao da je ovom spotskom kolektivu drago da su pomogli da Aleksandar Dinić dobije svoja sportska kolica.

„Drago mi je što smo pomogli  košarkašima u kolicima u granicama nekih naših mogućnosti i što je  Aleksandar koji je niški reprezentativac u ovom sportu dobio kolica sa kojima će postići još bolje rezultate na terenu“, kazao je Vladimir Đorđević. „Ponosim se i našim mladim fudbalerima koji su bez ikakvih predrasuda seli u kolica i prihvatili da odigraju utakmicu sa košarkašima“.

Đorđević je dodao da je ovo samo početak saradnje ova dva sportska kluba i veruje da će košarkaši u kolicima postati njihovi verni navijači koji će sa tribina pratiti sve njihove utakmice.

Foto: KKK Nais

Poslednjih sedmica KKK „Naiss“ je organizovao akciju za nabavku sportskih kolica za našeg jedinog reprezentativca Aleksandra Dinića.

„Na našu veliku sreću pozivu se odazvao i FK „Radnički“ i uplatio je četvrtinu nedostajućih sredstava za  kupovinu kolica na čemu smo im neizmerno zahvalni“, kaže  profesor dr Marko Aleksandrović, predsednik KKK „Naiss“. „U kontaktu koji smo ostvarili dogovorili smo se da naša saradnja postane još uža. Konkretno se radi o tome da naši igrači i uprava kluba dolazi na utakmice niškog fudbalskog kluba i pruži im podršku sa tribina, ali i da fudbaleri mlađih kategorija „Radničkog“ dođu na na naš trening i da sparinguju našim košarkašima. Oni su sigrno dobri sportisti, ali je ovo prilika da pokažu da su i dobri ljudi“.

Foto: KKK Nais

To se i dogodilo. Fudbaleri iz kadetske ekipe FK „Radnički“ su „ušli u cipele osoba sa invaliditetom“, seli su i invalidska kolica i sat vremena trenirali sa osobama sa  invaliditetom košarku u kolicima.

„Ovaj otvoreni  trening KKK „Naiss“ zajedno sa fudbalerima mlađih kategorija FK „Radnički“ pokazuje da nije teško sesti u kolica i videti, makar na sat vremena, kako je biti osoba sa invaliditetom. Mislim da ćemo u narednom periodu, kako smo krenuli sa nekim osnovnim školama i sa drugim sportskim kolektivima u Nišu, ali i sa drugim kategorijama fudbalera „Radničkog“, da nastavimo ovu akciju. „Radničkom“ sam zahvalan na ovoj ideji koja je potekla od njih i koju sada realizujemo“, zaključio je dr Marko Aleksandrović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com