Sport

FK RADNIČKI: Časna borba za opstanak u eliti – Izgleda da samo Radnički može da igra nerešeno

Saopštenje FK RADNIČKI uoči poslednja tri kola oglasio se saopštenjem

Fudbalski klub Radnički remizirao je sa Vojvodinom bez golova u gostima i u poslednja tri kola Superlige Srbije nastaviće svoju časnu borbu za opstanak u elitnom rangu.

Niški tim i četvrti meč zaredom nije primio gol, upisao je treći remi u tom nizu, a veoma zanimljivo je da od ekipa koje se bore za opstanak, izgleda samo Radnički može da igra nerešeno. Svi ostali pobeđuju, odjednom su u ušli u “velike forme” i ređaju trijumfe kao na traci.

Radnički se od početka sezone bori i protiv rivala, kao i protiv tendencioznih sudija i onih kojih ih delegiraju da deluju kao „kaznene ekspedicije“. Uprkos tome do sada nijednom nije reagovao, ali pošto se iste situacije ponavljaju iz meča u meč, odlučili smo da reagujemo posle susreta u Novom Sadu.

Moramo podići glas, zbog načina na koji sudije i oni koji ih delegiraju odlučuju o ishodu ovog prvenstva i to uvek na štetu Radničkog. Svima je jasno da ovde nisu čista u pitanju posla i zato podržavamo predsednika Srbije Aleksandra Vučića u najavljenoj borbi protiv “fudbalske mafije“. Odgovorni moraju da budu kažnjeni za trenutno stanje u srpskom fudbalu. U borbi protiv „fudbalske mafije” ne treba izuzeti ni sudije, koji ne rade profesionalno svoj posao i zato moraju da snose i odgovornost za to.

Radnički je meč u Novom Sadu završio sa desetoricom igrača zbog dva žuta kartona Đuričina.  Suđenje u ovom meču imalo je za cilj da nas onemogući u pokušaju da zabeležimo trijumf, ali i da nas unapred oslabi pred naredne utakmice. Drugi žuti karton Đuričin je dobio zbog navodnog simuliranja penala, iako je očigledno da takve namere nije bilo, već se sapleo i pao nakon jednog duela sa protivničkim igračem u kaznenom prostoru. Pre toga sudija Pavle Tomić nije dosudio penal za Radnički posle prekršaja nad Pantelićem, a u finišu je isključio i trenera Stankovića i tako dodatno oslabio ionako desetkovani sastav pred možda i ključni meč sezone u nedelju protiv Rada. Podsećamo da nam je Tomić sudio i u porazu od Novog Pazara, a da smo u tom duelu skoro pola sata igrali sa igračem manje zbog direktnog crvenog kartona, a imali smo još i tri žuta kartona. Zatrpavanje kartonima, prekidi napada i nedosuđeni penali postali su uobičajne sudske odluke kada igra Radnički.

Sličnih  situacija na štetu Radničkog bilo je na gotovo svakoj utakmici u aktuelnoj sezoni. Očigledna je namera nekih fudbalskih moćnika da naš klub pošalju u Prvu ligu Srbije i u tom projektu ne prezaju ni od čega. Radnički će nastaviti časno da se bori na terenu, a fudbalskoj javnosti je jasno odakle “vetrovi duvaju” i kako je moguće da se pojedine ekipe sa dna tabele preko noći pretvore u mašine za ređanje pobeda.

Fudbalski klub Radnički traži od Fudbalskog saveza Srbije da utvrdi odgovornost i kazni one koji su doveli srpski fudbal u ovu situaciju. Zao i postavljamo pitanje da li će neko biti kažnjen iz Fudbalskog saveza Srbije i sudijske komisije i da li će klubovi i dalje bacati svoj novac na unapred pripremljene utakmice? Interesuje nas i da li se neko u FSS uopšte bavi ovim problemom? Takođe, tražimo da FSS i stručni organi urade analizu o svakoj spornoj situaciji i da to javno objave.

Nas ne interesuje stav gospodina Jokića, koji je analitičar na jednoj televiziji i ne predstavlja zvanično lice.  A čak smo i sa njim imali jednu neverovatnu situaciju posle novembarskog meča protiv Vojvodine u Nišu. Tada je u ponedeljak uveče na televiziji na kojoj je angažovan rekao da je Vojvodina pobedonosni gol postigla iz ofsajda, a da za Radnički nije dosuđen čist penal. Samo dan kasnije je na istoj toj televiziji demantovao sam sebe. Rekao je da penala nije bilo, a ofsajd nije ni pominjao.  Na poziv iz našeg kluba da objasni o čemu se radi i otkud ta iznenadna promena stava, kazao je da mu je rečeno da ga promeni.

Radnički želi da se obelodani i po kom kriterijumu se delegiraju sudije u našoj ligi i kako je moguće da isti arbitar jednom klubu sudi dve uzastopne utakmice na domaćem terenu? Ko analizira utakmice u Fudbalskom savezu Srbije i kome se predaju izveštaji? Da li to radi samo predsednik sudijske komisije Karadžić ili još neko?

Sav fokus kluba je na utakmici protiv Rada i pozivamo na vreme sve faktore koji odlučuju u Superligi da nam omoguće ravnopravan tretman na našem stadionu. Ukoliko toga nema a odgovorni za pravljenje „kaznenih sudijskih ekspedicija“ koje kreiraju tabelu Superlige, ne budu adekvatno kažnjeni, postavlja se pitanje svrsihodnosti igranja fudbala u Srbiji.

Radnički svakako razmišlja da li će igrati i dalje u ovom prvenstvu, ako sudije kao što su Tomić i predsednik komisije Karadžić, koji je većinu njih delegirao, i dalje ne budu kažnjeni. Zbog svega ovog našem fudbalu su što pre neophodni izbori u Fudbalskom savezu Srbije i hitno uvođenje VAR sistema, kako bi se došlo do regularnosti i kako bi se smanjio uticaj tendencioznih arbitara.

Izvor: FK Radnički Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com