Sport

Finale Kupa Radivoja Koraća februara u Nišu

U periodu od 14. do 17. februara u Nišu će biti organizovan završni turnir u košarci Kup “Radivoja Koraća”, a  danas su to dogovorili i  sporazum o organizovanju ove manifestacije potpisali Dejan Tomašević, generalni skeretar Košarkaškog saveza Srbije i gradonaćelnik  Niša, Darko Bulatović.

Gradonačelnik Niša je tim povodom kazao da je ovo  još jedna prilika da pokažemo koliko je Niš dobar domaćin  jednog ovako velikog sportskog događaja koji zaokuplja veliku pažnju sportske javnosti. Uz  prisustvo velikog broja naših sugrađana, sportista , navijača, ljubitelja košarke  verujemo da će od 14. do 17. februara u Nišu biti prava sportska atmosfera i u najboljoj organizaciji i da ćemo još jednom potvrditi zašto smo domaćini po peti put jednog tako velikog sportskog događaja, kazao je gradonačelnik Bulatović naglasivši da je nekada  malo kandidata bilo za organizaciju Kupa Radivoja Koraća  i drugih sportskih  i košarkašnih događaja.

Zahvalan sam Košarkaškom savezu što su razumeli našu molbu da i ove godine budemo domaćini i da zajedno sa organizacijom Kupa Radivoja Koraća ove godine i Evropskim prvenstvom za žene  na leto, kao i kroz organizaciju i podršku koju ćemo ove godine dati našem „Konstantinu“, vratimo košarku u naš grad na ono mesto koje s razlogom njoj i pripada”, kazao je gradonačelnik Bulatović.

Dejan Tomašević je rekao da se oseća kao da ovde proslavlja titulu.

„Čini mi se da je grad Niš na čelu sa vama gradonačelniče ,postao većinski vlasnik našeg Kupa. Sa velikim zadovoljstvom sam ponovo ovde i čini mi se da iz godine u godinu  brže prolazi ovaj period između dva Kupa. Nemam dilemu da će i ove godne grad Niš biti sjajan domaćin zajedno sa regionalnim Košarkaškim savezom”, rekao je Tomašević.

Tomašević je poželeo puno sreće svim ekipama koje su se kvalifikovale.

„Sa ponosom ističem da ove godine po prvi put imamo dve ekipe –  Novi Pazar i Žitište, što je malo iznenađenje, pre svega  jer je ekipa iz jednog nižeg ranga po prvi put došla u samu završnicu. Čestitke svim učesnicima sa željom da  daju najbolje, na kraju da u toj finalnoj utakmici pobedi najbolji tim. Naravno mi sve ovo radimo sa ciljem da se što bolje pripremimo za žensko Evropsko prvenstvo koje će pve godine biti najveći sportski događaj u našoj zemlji.“

Tomašević je dodao da Košarkaški savez nema dilemu da će grad Niš zajedno sa gradom Zrenjaninm i Beogradom, koji će biti domaćin  završnice, biti sjajni domaćini. On se zahvalio svima iz Niša koji iz godine u godinu čine sve da Kup podignu na veći nivo.

“To znamo mi koji radimo u Košarkaškom savezu i iz godine u godinu je sve veće interesovanje kako za karte tako i potencijalnih sponzora koji žele da se pojave ovde na Kupu. Siguran sam da će i ove godine to biti jako dobro“, rekao je Dejan Tomašević .

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com