Društvo

FILOZOFSKI FAKULTET UNIVERZITETA U NIŠU: Konkurs za Master akademske studije francuskog jezika i književnosti

Univerzitet u Nišu obajvljuje Konkurs Filozofskog fakulteta za upis u prvu godinu Master akademskih studija francuskog jezika i književnosti, jednogodišnje studije,  školske 2019/20. godine.

Lica zainteresovana za upis podnose prijavu Fakultetu sa odgovarajućom dokumentacijom od 25.  do 28. juna u vremenu od 9 do 12  sati u kancelariji broj 205.

Na Master akademskih studija francuskog jezika i književnosti fakultet upisuje 20 kandidata, tri na budžetu i 17 samofinansirajućih. Mogu se upisati kandidati koji su završili osnovne akademske studije Francuskog jezika i književnosti u trajanju od 4 godine, odnosno kandidati koji su ostvarili najmanje 240 ESPB bodova.

Redosled kandidata za upis na studije drugog stepena utvrđuje se na osnovu opšteg uspeha postignutog na osnovnim studijama. Pravo upisa na studije drugog stepena stiče kandidat koji je na konačnoj rang listi rangiran u okviru odobrenog broja studenata za upis.

Fakultet objavljuje jedinstvenu rang-listu prijavljenih kandidata 1. jula. Konačna rang lista biće objavljena 4. jula, a upis kandidata je 5. jula.

Kandidati prilikom prijave na konkurs podnose originalna dokumenta na uvid i predaju sledeću dokumentaciju, prijavni list, koji dobijaju na Fakultetu u Službi za master i doktorske studije, fotokopiju diplome ili uverenja o završenom prethodnom obrazovanju, fotokopiju dodatka diplome ili uverenja o položenim ispitima, očitanu biometrijsku ličnu kartu, dokaz o uplati naknade za prijavu za upis na master akademske studije u iznosu od 5.000 dinara.

Školarina za kandidate koji se budu upisali u okviru broja samofinansirajućih studenata iznosi 79.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com