Kultura

Filmski susreti oktobra u Nišu

Festival Glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu – „Filmski susreti“ biće održan po 55. put u prvoj polovini oktobra, i trajaće šest dana.

U zvaničnoj konkurenciji, od 10. do 15 oktobra, biće prikazano 10 filmova koji su prošli već selekciju, a šeste večeri biće dodeljene nagrade i prikazani gostujući filmovi.

“Кako Letnja pozornica ne ispunjava uslove pune epidemiološke zaštite, filmovi će biti prikazivani u svih pet sala bioskopa „Cineplexx“ gde već postoji redovni repertoar prikazivanja i usklađenost sa svim propisanim epidemiološkim merama koje su na snazi”, naveli su organizatori.

Na takav način „Filmski susreti“ su zadržali kontinuitet održavanja i dodeljivanja najznačajnijih priznanja za glumačka ostvarenja na najstarijoj manifestaciji igranog filma na prostorima Balkana posvećenoj glumcima.

“U bioskopu „Vilin grad“ planirane su novinarske projekcije, a broj mesta u svih pet sala znaće se posle završetka elaborata o proceni i neophodnoj primeni epidemioloških mera i prisustva projekcijama bez rizika”, pojasnili su organizatori.

Tradicionalne filmske susrete u Nišu zatvoriće film o našem legendarnom fudbaleru Draganu Panteliću koji je uradio City production.

Organizator festivala je Niški kulturni centar i Udrženje filmskih glumaca Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com