Društvo

Filmski maraton na TV Zona Plus o Ex-Yu legendama

U toku ovih novogodišnjih praznika, a posebno danas na TV Zona Plus Full HD biće emitovani fimovi niške City Grupe. Danas će biti emitovani filmovi, Glumčina, Život je mjuzikl i Arhiv emocija.

Prvi će biti prikazan film “Glumčina” o legendarnom glumcu Zoranu Radmiloviću, 2. januara od 15 sati.

„Glumčina“, baš to je i bio, jedan od najvoljenijih srpskih glumaca Zoran Radmilović. Koproducent je Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara.

Kasnije popodne od 16:15 biće emitovan film o niškom glumcu Desimiru Stanojeviću – Život je mjuzikl.

„Moj život je mjuzikl“ govori o životu i radu poznatog glumca, Desimira Deska Stanojevića iz Niša. Mjuzikl je upravo žanr zbog koga je Desko otišao put prestonice, a film prikazuje taj most između dva grada, Niša i Beograda i čoveka koji ih spaja. Popularni Desko pesmom vas vodi kroz film, baš onako kako je i živeo.

Film o Desimiru Desku Stanojeviću prati život glumca od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli do danas. Prikazuje ga u drugačijem svetlu i otkriva da on ima još nekoliko paralelnih života.

Glumac Desimir Stanojević rođen je u Nišu, igrao je u niškom Narodnom pozorištu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“ i tvorac prvog i drugog mjuzikla „Violinista na krovu“ i “Cigani lete u nebo” u istoriji Niškog pozorišta. Glumio je u nekoliko filmova i serija, a njegova najzapaženija uloga bila je u seriji „Srećni ljudi“, kada je igrao lik Vukašina Golubovića.

I film o legendarnoj grupi Lutajuća srca – Arhiv emocija biće emitovan večeras od 20:30.

Film “Lutajuća srca – arhiv emocija” je podsećanje na vreme kada su Spomenka Đokić, Miroljub Jovanović Mika Tambura i Milan Marković Minja bili u samom vrhu, tada jugoslovenske, pop scene. O tim vremenima u filmu govore oni, ali i mnoge druge estradne zvezde.

U filmu se, osim legendarnog trija “Lutajućih srca”, Spomenke, Mike i Minje pojavljuju i mnoge poznate ličnosti iz sveta muzike: Zdravko Čolić, Kornelije Kovač, Vojkan Borisavljević, Bilja Krstić, Radoš Bajić, Rade Radivojević i mnogi drugi. Iako “Lutajuća srca” ne postoje već više od dve decenije, malo je Nišlija, čak i među najmlađim generacijama, koji nisu čuli za pesme “Brod za sreću”, “Još malo” ili “Jefimiju”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com