Kultura

Filmovi producenta iz Niša oduševili publiku na festivalu filmske glume u Mostaru

Dva dokumentarna ostvarenja producenta iz Niša Olivera Paunovića “To je Toma” i “Glumčina”, otvorili su dan za dokumentarce na 16. Festivalu filmske glume “MOOF” u Mostaru, koji se pod sloganom „Mi slavimo filmsku glumu“ održava od 11. do 15. novembra.  Reč je o filmovima posvećenim glumcu Zoranu Radmiloviću i pevaču Tomi Zdravkoviću.

 

“Meni je izuzetno drago što su filmovi o dva srpska velikana izazvala ovakvo interesovanje publike u Bosni i Hercegovini, srce mi je puno”, kazao je producent Oliver Paunović.

“Film Vladimira Ristića “Glumčina” donosi priču o srpskom glumcu Zoranu Radmiloviću koji je obilježio drugu polovicu 20. stoljeća svojim jedinstvenim darom i ostavio neizbrisiv trag u povijesti srpskog teatra i kinematografije.

Ristić na Mostar film festivalu predstavlja i dokumentarni film „To je Toma“ koji obiluje mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz dugogodišnje karijere pjevača narodne glazde Tome Zdravkovića. Snimanje je počelo u Crnoj Gori, a nastavljeno je u Beogradu, Tetovu, Leskovcu, Sarajevu, Nišu, Pečenjevcu i Aleksincu”, piše na zvaničnom sajtu festivala.

Foto: Niške Vesti

U dokumentarnom delu programa prema najavama prikazano šest ostarenja. Osim filmova niške produkcije „Glumčina“ i  „To je Toma“, biće emitovani i dokumentarci: „Pjevaj mi pjesmu“, „Sarajevo Safari“, „Evo sada vidiš da može“, „Uskrs, grad i rokenrol“.

Foto: Niške Vesti

 

MOFF se zatvara dodelom nagrada u utorak 15. novembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com