Kultura

Filmovi pod zvezdama. Ovog puta austrijska kinematografija

Mladi ambasadori nastavljaju sa letnjim bioskopom, ovog puta sa promocijom austrijske kinematografije u saradnji sa Kulturnim forumom Austrije iz Beograda.

Ljubitelji kratkog filma imaće priliku da pogledaju izbor iz najzanimljivijih kratkometražnih filmova iz te zemlje za 2021. godinu.

Svi filmovi su sa srpskim titlom i ulaz je slobodan! Projekcije filmova se organizuju u okviru projekta “Letnji bioskop za sve” koji Mladi ambasadori realizuju uz podršku Grada Niša.

Projekcije će biti održane 22. jula u bašti kafića Labeerint u Nišu, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Na programu će biti:

ŽIVOT NA ROGU
Kratkometražni film, AT, DE, SO, 2020, 25 min
Režija/scenario: Mo Harawe
Decenijama se otrovni otpad ilegalno odlaže na obalu Somalije. Cunami 2004. godine oštetio je zatrovane kontejnere, što je dovelo do širenja bolesti.

VEŠ-MAŠINA
Kratkometražni film, AT 2020, 25 min
Režija/scenario: Dominik Hartl
U vezi istrošenoj rutinom, prodaja pokvarene mašine za pranje veša preko interneta postaje važno pitanje rasizma i morala.

PREKO NOĆI – OEHL
Muzički spot, AT 2019, 4 min 38 sek
Režija/scenario/montaža: Rupert Höller
Većina ljudi sada dobro zna kakav je osećaj provesti ceo dan sam kod kuće, slično glavnoj junakinji u veštom crno-belom videu Ruperta Holera, snimanom kao spot za grupu Oehl.

ISTA VRSTA RIBE
Kratkometražni film, AT 2020, 17 min
Režija/scenario: Raphaela Schmid
Govoriti o smrti bliskog člana porodice nije lako. Pogotovo ne kada je sestra preuzela brigu o bolesnoj majci, a brat pobegao u inostranstvo iz straha od odgovornosti.

NOĆNI ČUVAR
Kratkometražni film AT 2019, 30 min
Režija/scenario: Albin Wildner
Nakon što fabrika u kojoj je radio kao tehničar preseli proizvodnju u inostranstvo, austrijski zavod za zapošljavanje primorava Rafaela da prihvati posao noćnog čuvara, pošto je u njegovim godinama postao suvišan za privredu.

Trejler:

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com