Društvo

Filmom o ulici osvojio prvu nagradu

Aleksa Đorđević je maturant ETŠ „Mija Stanimirović“ u Nišu i pre samo nekoliko dana se iz Beograda vratio sa prvom nagradom sa takmičenja Raf Challenge koju je osvojio zahvaljujući filmu o svojoj ulici koji je uradio sa najboljim prijateljima. Ne krije da mu nagrada puno znači, ali ne u materijalnom već u onom drugom, prenosnom, značenju, jer mu je donela novo iskustvo i nova znanja u oblasti koja ga zanima. Takmičenje na kome je učestvovao podeljeno je u tri kategorije, rad na prezentaciji, izrada veb aplikacije i prezentacija filma. On se odlučio za fim, a sudeći po nagradi sa kojom se vratio, bio je to pravi izbor.

„Tema u mojoj kategoriji je bila „Moja ulica“, a prema propozicijama film je morao da traje od najmanje jednog do najviše tri minuta“, kaže Aleksa Đorđević.  „Odlučio sam se za film, ali sam već na samom početku shvatio da je teško da uradim sve u svojoj ulici u kojoj i nemam baš puno prijatelja, koja i nije toliko inspirativna, pa sam doneo odluku da sve malo proširim“, priča Aleksa.

Njegova ideja se pokazala dobrom. Aleksa se sastao sa najboljim prijateljima i krenuli su da šetaju niškim ulicama.

„Hteo sam da pokažem kroz film pojam ulice i da je oslobodim geografskog položaja. Predstavio sam je kao put koji prolazimo sa našim prijateljima i nije bitno koliko je taj put dug. Važno je da na tom putu nismo sami i da sve ono što nam se dešava delimo sa ljudima koje volimo“.

Foto: Privatna arhiva

Da sve bude kako valja pomogla je i škola koju je Aleksa predstavljao na takmičenju.

„Od škole smo dobili kameru za snimanje i dron što je dalo potpuno novu dimenziju filmu. Dodatno smo sve upotpunili i muzikom koju sam radio sa drugovima i koja je podloga u filmu“, dodaje Aleksa.

Aleksa Đorđević se takmičio u konkurenciji devet takmičara iz Srbije koje je žiri izabrao za finale, a takmičenje se održalo u Višoj školi VIŠER u Beogradu, koja je, nakon takmičenja iznenadila dobitnike nagrada.

„Nagrada je tablet, ali me materijalna nagrada nije toliko interesovala kao ona druga strana nagrade, a to je novo iskustvo, stvaranje novih prijateljstva, priznanje od ljudi koji su stručniji od mene i savete koje sam dobio od njih“, priča Aleksa.

U planu ima da se upiše na Visoku školu u Beogradu gde se sada i takmičio. Nagrada koju je osvojio oslobodila ga je polaganja prijemnog ispita,  a biće i na budžetu.

„To mi puno znači jer je škola super opremljeni, imaju dobre profesore i radujem se početku rada sa njima“, zaključuje mladi Aleksa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com