Kultura

Film “Život je mjuzikl” o Desimiru Stanojeviću i na DVD-u

Film o Desimiru Stanojeviću “Život je mjuzikl”, u produkciji City production nastavlja da živi. Nakon premijere na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, prvog festivala muzičko-dokumentarnog filma City Fest i premijere na velikom platnu u bioskopu, doživeo je i svoje DVD izdanje.

Veliki aplauzi i oduševljenje publike na svim manifestacijama na kojima je prikazan film o životu i radu našeg glumca, sami po sebi govore da je ovaj film ispunio svoju misiju. Urađen je drugačije, sa mnogo muzike, inserata iz predstava i filmova, prateći život Desimira Stanojevića od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli do danas.

Oliver Paunović, producent i Desimir Stanojević, glumac

Otkriva da on ima još nekoliko paralelnih života, od padobranstva, kinologije, pa do mjuzikla njegovog dečačkog sna, koji je ostvario.

Film poručuje da ukoliko se nešto stvarno želi, to može i da se ostvari, a Desko je upravo ostvario svoju želju da “živi mjuzikl”, jer je po njemu ovaj pozorišni žanr “život”.

„Forma mjuzikla je to što je ustvari život. Najbliži životu je upravo mjuzikl. Kad čovek počne da ga živi nailazi na razne stvari. Tako da naslov nije tu samo forme radi, već predstavlja ono što ja suštinski mislim, pogotovu što je za mene moj život mjuzikl“, objašnjava Desko.

Film je režirao Vladimir Ristić, za montažu i tehničko vođstvo bio je zadužen Boban Rajković, produkciju Oliver Paunović, a scenario potpisuje Deskova žena Nada, koja je arhivu o ovom glumcu skupljala godinama.

Glumac Desimir Stanojević rođen je u Nišu, igrao je u niškom Narodnom pozorištu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“i tvorac prvog mjuzikla „Violinista na krovu“ u istoriji Niškog pozorišta. Glumio je u nekoliko filmova i serija, a njegova najzapaženija uloga bila je u seriji „Srećni ljudi“, kada je igrao lik Vukašina Golubovića.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com