DruštvoKultura

Film “To je Toma” produkcije iz Niša premijerno u Beogradu

Dokumentarni film City produkcije iz Niša i Centra za kulturu Aleksinac “To je Toma” o srpskom pevaču Tomi Zdravkoviću, premijerno je prikazan na Dok’n’Ritam festivalu u Beogradu.

Publika je sa oduševljenjem prihvatila film o estradnom umetniku čije je ime sinonim za neponovljivu pojavu na muzičkoj sceni u regionu. Premiijeri u studntskom gradu prisustvovali su i Nikola Idžan, menadžer, a ujedno i učesnik u ovom dokumentarnom ostvarenju i Hasam Dudić, pevač.

Vladimir Ristić, reditelj, Nikola Idžan, menadžer i Oliver Paunović, producent.

“Ja sam veoma ponosan i srećan što je jedna mala produkcija iz Niša uspela da napravi fimove o tako velikim imenima kao što je Toma Zdravković, pre toga Zoran Radmilović, Desimir Stanojević, Dragan Pantelić, Lutajuća srca… Ovde nismo bili sami, mnogo su nam pomagali ljudi koji su njega poznavali, njegovi prijatelji, supruga. Upravo ta svedočanstva daju veličinu ovom filmu. Igrani film “Toma”, dokumentarni film “To je Toma” i knjiga koju priprema Nikola Kankaraš, su dokaz da će ovaj pevač večno da živi”, kazao je producent Oliver Paunović.

Dokumentarni film je svoje prvo prikazivanje imao na velikom platnu u Aleksincu, gradu gde je rođen Toma Zdravković. Premijera se i desila na dan njegovog rođenja. Publika u Nišu će film moći da pogleda ove godine na Filmskim susretima, a odmah zatim i na Amfiteatru na Keju, na otvaranju Festivala dokumentarnog filma “City Fest”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com