DruštvoKultura

Film Radoša Bajića, “Čuvar ikone Svetog Đorđa” snimaće se u Nišu

Značajan deo radnje filma odvijaće se u Nišu

Radoš i Nedeljko Bajić i gradonačelnica Dragana Sotirovski potpisali su danas u Gradskoj kući Protokol o saradnji realizacije filmsko – televizijskog projekta “Čuvar ikone Svetog Đorđa”. Snimanje filma čiji je scenario pisao Radoš, u režiji Đorđa Stanimirovića počeće marta , dok će publika imati priliku da pogleda film na jesen naredne godine.

Potpisivanju protokola prisustvovali su i predsednik Skupštine doc. dr Boban Džunić i gradski većnici.

“Filmska ekipa će ovde boraviti neko vreme i na taj način pokazati da mi kao Grad možemo biti centar filmske industrije. Ovo će biti peti u nizu film koji će se snimati u Nišu sa našim posebnim zadovljstvom i akcentom na to da imamo i festival posvećen glumačim ostvarenjima”, kaže Sotirovski.

Nedeljko Bajić, direktor „Kontrast studija“ ističe da če jedan značajan deo filma biti sniman na teritoriji Niša.

“Film će biti spreman na jesen sledeće godine. Radi se o drami, društveno angažovanoj koja se bavi značajnim pitanjima. U ovom projektu učestvovaće veliki broj profesionalaca i najeminentniji glumci iz naše države i regiona”, ističe.

Autor projekta Radoš Bajić navodi da će glavni junak filma „Čuvar ikone Svetog Đorđa“ biti čovek koji živi na jugu Srbije, u blizini administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Bajić je prvi put u Niš došao davne još kao dečak, davne 1968. godine gde je završio srednju školu.

“Glavni junak naše priče je jedan čovek koji neće da ode sa svog imanja i koji i slavi slavu Svetog Đorđa i čuva ikonu. To je jedna snažna metafora koja nosi u sebi duboki patriotizam. On je potpuno nemoćan i bolestan. Njegov sin je zaposlen u niškoj mesnoj industriji. Projekat je koji će otvoriti izvesne teme koje godinama zaobilaze filmski autori”, završava Bajić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com