Društvo

Film producenta iz Niša na nacionalnoj televiziji Crne Gore

Dokumentarni film “To je Toma”, producenta iz Niša Olivera Paunovića, biće prikazan na nacionalnoj televiziji Crne Gore.

Crnogorci će imati prilike da pogledaju film u subotu 17. septembra u 17:50 časova, na prvom programu RTV Crne Gore i u nedelju u 13:55h.

Interesovanje susedne zemlje regiona za producenta Olivera Paunovića nije ništa neobično, jer kako kaže Toma Zdravković je bio popularan u čitavoj bivšoj Jugoslaviji, a njegove pesme su i dan danas neizbežne u svakoj kafani i na svakom veselju.

“Znamo da u filmu učestvuje i Zoran Kalezić, koji trenutno živi u Crnoj Gori, tu je i Nikola Kankaraš, novinar i izuzetan poznavalac lika i dela Tome Zdravkovića, dokumentarac je delom i sniman u Crnoj Gori, sniman je i u Bosni, tako da mogu slobodno da kažem da je ovo jedna jugoslovenska priča koja će ujediti publiku”, kazao je Paunović.

Dokumentarni film je svoje prvo prikazivanje imao na velikom platnu u Aleksincu, gradu gde je rođen Toma Zdravković. Premijera se i desila na dan njegovog rođenja. Publika u Nišu je film mogla da pogleda ove godine na Filmskim susretima, a odmah zatim i na Amfiteatru na Keju, na otvaranju Festivala dokumentarnog filma „City Fest“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com