Kultura

Film producenta iz Niša “Glumčina” oduševio Beograđane

Dokumentarni film u produkciji niške City Grupe, “Glumčina”, prikazan je u takmičarskom delu Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog  filma u sali Amerikana beogradskog Doma omladine.

Martovski festival spada u najstarije filmske festivale, ne samo u Srbiji već i na svetu.

Mira Banjac, glumica i producent Oliver Paunović; Foto: Niške Vesti (arhiva)

“Odlične su kritike nakon prikazivanja našeg filma u Beogradu. Meni je puno srce što naš film živi punim plućima. Od Amerike, preko Bosne i čitave Srbije reakcije publike su baš onakve kakve smo i očekivali kada smo film i stvarali. Beograđani su odlično reagovali a mene najviše raduju kritike stručnih ljudi, koji posle našeg filma gledaju na Niš kao grad koji može da ponudi više kada su filmska ostvarenja u pitanju”, kaže niški  producent Oliver Paunović.

Film je urađen po knjizi glumca Milana Cacija Mihailovića, koji je bio i Radmilovećev kolega, ali i njegov prijatelj.

69. Martovski festival u Beogradu; Foto: Niške Vesti

Pored Mihailovića, o kralju srpske glume govore Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović.

Milan Caci Mihailović, glumac i Vladimir Ristić, reditelj

Film „Glumčina“ producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića uradila je City Grupa u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Timočke krajine, a kameru potpisuje Bojan Jovanović.

Film “Glumčina” premijerno je prikazan na Filmskim susretima u Nišu lane, prikazan je u rodnom mestu Zorana Radmilovića – Zaječaru, u Centru za kulturu Zlatibor, u bioskopu Cine Grand u Nišu, Grdelici, na festivalima u Istočnom Sarajevu i Čikagu.

Organizovana su i dva humanitarna prikazivanja filma Glumčina u Nišu, gde su prihodi od ulaznica uplaćeni za lečenje mladih Nišlijki. Prva je organizovana sa Elektrotehničkom školom “Mija Stanimirović” za pomoć sestrama Bašović u bioskopu Cine Grand i lečenje mlade Marine Đorđević u Narodnom pozorištu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com