Kultura

Film “Poslednji reli” na TV Zona

Film Davida Denića “Poslednji reli”, biće prikazan danas na TV Zoni u dva ternina, u 14 i 23 časova i 30 minuta.

Film govori i Petru Vučkoviću, penzioneru koji je u svojoj mladosti bio bez podrške, ušao u profesionalni reli i postao vrhunski vozač, uprkos opasnostima sporta koje ga dovode u dilemu da li da odustane zbog dobrobiti svoje porodice.

Film je režirao student režije, protagonistin unuk.

“Ovo je studentski film na kome je radila celika ekipa sa Akademije umetnosti u Beogradu. Snimanje intervjua je trajlo intenzivno dva, tri dana, a snimanje filma je trajalo čak nekoliko meseci jer smo tražili posebnog Fiću za film. Od malena sam znao za dekinu neverovatnu priču u kojoj on pored sve te ljubavi prema reliju i brzini ipak morao je da bira između porodice i sporta jer je sport postao previše opasan”, kazao je David za Niške Vesti.

Njegov unuk ovaj film ističe da ovaj film ne govori o sportu, već o porodici i čoveku koji je odrastao bez oca, samo sa majkom u dosta teškim uslovima.

“Dok smo snimali moj deda je to pričao sa određenom emocijom. Jako sam zadovoljan kako je sve ispalo. Na kraju kada smo monitrali film, video sam njegovu emociju na ekranu i kako smo sve to spojili. Bilo je nekih scena koje sam ček gledao više puta jer mi je bilo neverovatno koliko je filmično”.

Film je prikazan na ovogodišnjim Filmskim susretima.

David Denić, rođen 2002 u Nišu, preselio se u Beograd da bi sledio svoj životni san o snimanju filmova. Po završetku srednje škole upisao je režiju na Akademiji umetnosti u Beogradu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com