Kultura

Film Olivera Paunovića „Zlatibor, planina bogova“ na RTV Vranje

Dokumentarno – igrani film “Zlatibor, planina bogova”, producenta Olivera Paunovića, koji su, povodom 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, Turistička organizacija Zlatibora i Opština Čajetina u kooprodukciji sa niškom City Grupom snimili kao poklon meštanima i gostima zlatne planine, biće prikazan prikazan na RTV Vranje večeras 20. decembra od 20 sati. Repriza filma zakazana je za nedelju 24. decembra u 16 sati.

Ovaj film prikazuje svu lepotu ovih krajeva, ali i čuva za pokolenja duh Zlatiboraca koji neguju i brižljivo kroz bogatu istoriju čuvaju gostoljubivost koja je poznata od davnina.

Ovu istorijsko-turističku priču, po tekstovima Milisava R. Đenića i Snežane Đenić dočarali su pre svih glumci Narodnog pozorišta iz Užica.

Idejni tvorac za nastavak ovog dokumentarno-igranog ostvarenja je direktor TOZ-a Vladimir Živanović, koji je želeo da kroz istorjiski važne datume, opiše svu lepotu Zlatibora.

Prvi među jednakima i jedan od najpopularnijih savremenih srpskih glumaca Nebojša Dugalić, je svojim glasom i pojavom obojio ovu filmsku priču.

Reditelj filma je Vladimir Ristić.

Lepote zlatne planine okom kamere zabeležio je Bojan Jovanović a sve to lepo “upakovao” u montaži Boban Rajković. Za kompoziciju muzike bio je zadužen Bane Radulović a ton Nikola Mladenović i Dejan Mirković.

Više o filmu možete pročitati na Dokumentarac.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com