Kultura

Film o popularnom Panti na Međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru

Film “Broj 1” o legendarnom jugoslovenskom golmanu Draganu Panteliću producenta Olivera Paunovića iz Niša biće prikazan na jubilarnom međunarodnom festivalu sportskog filma koji se održava na Zlatiboru od 26. do 29. avgusta.

Film o popularnom Panti prikazivan je širom Srbije, na brojnim festivalima gde je naišao na odlične kritike, a sve nas još jednom naterao da se rado setimo sportskih bravura i snažnog pobedničkog duha koji Panta i dalje čuva u venama.

Oliver Paunović, producent, Dragan Pantelić, legendarni fudbaler i Vladimir Ristić, reditelj; Foto: Dejan Stojiljković

“Ponosan sam na činjenicu da vlada veliko interesovanje za naš film koji smo uradili pre dve godine, a koji se i dalje sa velikim poštovanjem prema liku i delu Dragana Pantelića uvek nestrpljivo iščekuje. To još jednom pokazuje koliko je ovaj film bitan ne samo za danas već i za buduće generacije koje kroz sportske uspehe Pantelića mogu da kroče neki svoj put, gde svako ko dolazi iz male sredine može da napravi svetski uspeh – to je Panta pokazao svojim zalaganjem i borbom na terenu. Ja ću kao producent uvek podržavati takve zdrave priče i ljude koji pomeraju granice”, rekao je producent Paunović.

Film “Broj 1” o Draganu Panteliću biće prikazan u subotu 28. avgusta u 19 sati. 

U četiri festivalska dana će biti prikazano 30 domaćih i međunarodnih dela na temu sporta, najzaslužnijima po mišljenju žirija festivala će biti dodeljene nagrade za životno delo a biće dodeljena i nagrada „Heroj sporta i života – Povelja Nataša Kovačević“.

“Naša planina i opština Čajetina biti centar svega vrednog što je u prethodnom periodu snimljeno na temu sporta, i kod nas i u inostranstvu“ rekao je Arsen Đurić, predsednik Organizacionog odbora festivala i predsednik Skupštine opštine Čajetina.

Beograd, 17.08.2021. – Konferencija za novinare na kojoj je najavljen program desetog Međunarodnog festivala sportskog filma, od 26. do 29. avgusta na Zlatiboru, održana je danas u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu. Govorili su: direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović, predsednik Organizacionog odbora festivala Arsen Đuric, moderator i umetnički direktor Jovan Marković. (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović je ocenio da je najbolje ostavljeno za kraj, naglasivši da će se festivalom sportskog filma završiti više nego uspešna letnja sezona na Zlatiboru. On je naglasio da je Zlatibor upravo poznat kao mesto na kome svoje bazične i pripreme za najveća sportska takmičenja obavljaju mnogobrojne sportske ekipe iz različitih sportova i sa različitih meridijana.

„Zlatibor je ove godine do sada ugostio preko 30 sportskih ekipa, a naredne godine počinje izgradnja novih 14 fudbalskih terena“, naglasio je Živanović.

„Cilj ovog filmskog festivala je što veća promocija i onih medijski manje atraktivnih sportova, a da smo na pravom putu pokazuje i činjenica da se i kod nas i u svetu sve više snima sportskih filmova“ podvukao je Marković.

Festival sportskog filma na Zlatiboru je član Međunarodne asocijacije sportskog filma iz Milana, a gradovi partneri ovogodišnjeg festivala su Novi Pazar i Knjaževac.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com