Kultura

Film o Ljubiši Samardžiću i Vitni Hjuston večeras na Amfiteatru na keju

Uprkos lošem vremenu poslednje veče Festivala dokumentarno-muzičkog filma “City Fest” biće održano na Amfiteatru na keju sa početkom od 19 časova.

Festival će zatvoriti film o našem slavnom glumcu i reditelju Ljubiši Samardžiću Panta rei”. On donosi prikaz jednog vremena, počev od skromnog detinjstva u posleratnoj Jugoslaviji, preko putešestvija do Beograda, studija na Akademiji za film i TV i, konačno, do plodne i uspešne karijere glumca. Panta rei je prvi dokumentarni film koji je Samardžić režirao. Na molbu da objasni specifičnosti režije jednog dokumentarnog filma, a u odnosu na igrane strukture, govorio je:

Za mene nema razlike u režiji, ovo je samo mali deo moje filmske biografije.“

Foto: Profimedia

Prema navodima organizatora pažnju publike će sigurno privući i film “Vitni: Biti svoja”. Film nudi jedinstveni pogled iza kulisa Whitney Houston na vrhuncu slave i niže okolnosti koje su dopriniele prekidu njene karijere i smrti kad je imala 48 godina, 2012. godine. Reditelji istražuju svaki motiv, bilo da se radi o rasizmu, religiji, drogi, seksualnosti, sumnji u sebe, tračevima, suparništvu, nedovoljnoj pripremi, zahtevima roditelja i industrije, turbulentnom braku koji je punio naslovnice ili nesumnjivoj šteti koju je takav stres učinio toj snažnoj i strastvenoj pjevačici.

Nakon filmova, publiku očekuje muzički program. Za dobar provod večeras biće zadužen “Mud Factory”, bend koji je  za kratko vreme ostvario niz zapaženih nastupa od kojih se izdvajaju drugo mesto na 34. Požarevackoj Gitarijadi, nastup na Reload festivalu, Balkan Streets festivalu kao i osvojeno prvo mesto na 47. Zaječarskoj Gitarijadi. Tu je i bend “Dawn of creation” koji je nastupao na Hazardous Open Air festivalu u Šibeniku (Hrvatska), beogradskom Demo Festu, dva izdanja Factory Festa u Vranju, drugim festivalima kao i humanitarnim koncertima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com