Kultura

Film o legendi Niša Žiki Čokaliji na City Festu

Izvodio je na hiljade pesama. Nema koju nije znao. Pevao je i Titu i Vojvodi Đujiću i Peleu i Bekenbaueru. Obišao je ceo svet s harmonikom u rukama. Kada se otisnuo u svet muzike, kafane su bile jedine estradne ustanove.

Kroz lične impresije i kroz svedočanstva najbliskijih prijatelja upoznajemo Živojina Isakovića Čokaliju legendarnog niškog, kafanskog umetnika. O fenomenu ljubavi, prijateljstva, muzike, fudbala i odnosa prema rodnom Nišu i Paliluli, ovaj dokumentarno biografski film protkan je autentičnim Čokalijinim pesama.

Film predstavlja pokušaj da se kroz priču o jednom vrhunskom kafanskom umetniku i divnom čoveku sačuvaju neke autentične vrednosti vezane za Palilulu i sam Niš, da generacijama ljudi koji su poznavali Čokaliju pružimo jedno podsećanje na njega i njegove pesme, a da nekim mlađim naraštajima ponudimo odgovore zašto je Niš grad ljubavi, prijateljstva, fudbala i meraka, između ostalog navodi Vladimir Ristić autor filma „Kude je taj Niš – Palilulo pozdravio te Čokalija“.

Inače ovaj dokumentarno biografski film koji će niška publika moći da vidi u subotu 23. novembra sa početkom u 17 sati, u Domu Vojske u Nišu, je šesti film „City produkcije“ koja polako ali sigurno preuzima lidersku ulogu u filmskom stvaralaštvu na području jugoistočne Srbije.

Ulaz je besplatan za sve zainteresovane Nišlije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com