Kultura

Film Lutajuća srca – arhiv emocija otvara Prokupački festival kratkog filma

Šesti međunarodni festival kratkog filma koji se održava u Prokuplju od 4. do 7. maja,  otvoriće dokumentarni film “Lutajuća srca – arhiv emocija” u produkciji City Marketing Centra. Ove godine na Festival je stiglo više od četiri hiljade filmova iz celog sveta, rekao je direktor ove manifestacije Žikica Jovanović.

Prokupački festival kratkog filma, koji ima već šest godina dugu tradiciju, ove godine trajaće od 4. do 7. maja. Na samom otvaranju, koje će, po rečima Žikice Jovanovića, početi u 19 sati i 30 minuta, mini koncert održaće popularni niški trio Lutajuća srca, a publika će moći da vidi i dokumentarni film City Marketing Centra – “Lutajuća srca- arhiv emocija” u trajanju od 68 minuta.

“Ove godine je na naš festival stiglo preko četiri hiljade kratkih filmova iz celog sveta. U zvaničnom delu biće prikazano 80 filmova, selekcija je upravo završena”, kazao je Žikica Jovanović, direktor i osnivač ove manifestacije.

Prošlogodišnji laureati

Osamdeset filmova ulazi u zvaničnu konkurenciju za nagrade, a ovogodišnji tročlani žiri čine Zoran Simjanović – kompozitor, Eva Ras – glumica i Ratko Orozović – reditelj iz Sarajeva.

Po Jovanovićevim rečima, u Prokuplje su stigli filmovi bukvalno iz celog sveta i sa svih kontinenata. Trenutno su u toku pregovori sa autorima filmova, a o tome ko će doći na Festival  znaće se za neki dan.

“Imamo autore iz Evrope, ali i iz Egipta i Kine. Treba napomenuti da su kratki filmovi različitih žanrova, ima dokumentarnih, animiranih, igranih i eksperimentalnih filmova”, dodao je Jovanović.

Projekcije filmova održavaju se u prokupačkom Domu kulture, a ulaz je slobodan. Osim što će ljubitelji kratkog metra moći da uživaju u filmskim ostvarenjima sa raznih strana sveta, organizator je predvideo i tribine, filmske radionice, a ove godine će prokupačke škole aktivno učestvovati na Festivalu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com