Kultura

Film “Lutajuća srca-arhiv emocija” na međunarodnom festivalu u Vranju

Na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma “Dokument” u konkurenciji filmova iz regiona biće prikazan i film “Lutajuća srca-arhiv emocija” u produkciji City Marketing Centra iz Niša.

Prvog dana festivala u petak 1. decembra biće prikazan film o legendarnoj niškoj grupi “Lutajuća srca” u režiji Vladimira Ristića i Bobana Rajkovića. Film predstavlja svedočanstvo o sedamdesetim godinama 20. veka, kada je ovaj akustični trio svojim baladama osvajao prostor Jugoslavije i Balkana.

14. međunarodni festival dokumentarnog filma u Vranju održaće se od 1. do 4. decembra u sali Doma vojske Srbije, sa početkom u 19 sati. Ulaz na sve projekcije će biti slobodan. Tokom festivala biće prikazano 18 dokumentarnih filmova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Međunarodni festival dokumentarnog filma održava se od 2006. godine u Vranju. Osnovan je se idejom da se prikažu aktuelni, zanimljivi i kvalitetni dokumentarni filmovi . Za 11 godina održano je 13 festivala, prikazano oko 180 filmova iz više od 30 zemalja. Osnivač i organizator festivala “Dokument” je Slađan Stojanović uz pomoć Grada Vranja i Dopisništva RTS-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com