Kultura

Film “Glumčina” producenta Olivera Paunovića u Novom Sadu na 26. Euro-in filmskom festivalu

U okviru 26. Festivala evropskog i nezavisnog filma Euro-in festivala , u subotu 17. decembra od 20.30. u Kulturnom centru Novog Sada prikazuje se dokumentarni film “Glumčina” producenta Olivera Paunovića. Ovo dugometražno filmsko  ostvarenje dokument je o velikanu srpskog glumišta Zoranu Radmiloviću.

Dokumentarni film o legendarnom srpskom glumcu Zoranu Radmiloviću autentično je svedočanstvo njegovih prijatelja i poštovaoca, a nastalo je po scenariju glumca Milana Cacija Mihailovića, u režiji Vladimira Ristića. Produkciju potpisuje City Grupa iz Niša.

„Mnogo je informacija o Zoranu Radmiloviću, ali najbolje koje smo mogli da imamo jeste knjiga koju je uradio Milan Caci Mihailović, jer je i sam proveo puno vremena sa Zoranom Radmilovićem“, istakao je producent  filma Oliver Paunović.

Inače, “Glumčinu” je publika u Novom Sadu premijerno mogla da vidi 2. septembra  ove godine, a premijerno je prikazan u Zaječaru, rodnom mestu Zorana Radmilovića, 2021. godine.

Milan Caci Mihailović i Oliver Paunović (s leva) na premijeri u Novom Sadu 2. septembra 2022.

EURO-IN FILM je festival otvorene forme i sadržaja sa otvorenim pozivom svim dobronamernicima evropskog i nezavisnog filma na konstruktivnu saradnju.

“Kao istinski praznik filma, ne teži konkurenciji i konfrontaciji sa ostalim festivalima i filmskiim promoterima u Srbiji, Evropi i filmskom svetu uopšte, jer u njima vidi saradnike na sličnom poslu, a ne konkurente”, kažu organizatori.

Filmski program Kulturnog centra Novog Sada selektuje, uređuje, organizuje i realizuje Festival u saradnji sa svojom autohtonom saradničkom mrežom i brojnim prijateljima filma.

Projekcija u subotu 17. decembra počinje u 20.30, a cena ulaznice je 300 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com