Kultura

Film “Glumčina” producenta Olivera Paunovića premijerno u Ateljeu 212 u Beogradu

Dokumentarni film posvećen Zoranu Radmiloviću “Glumčina” nastavlja da živi kroz njegovo prikazivanje na velikom filmskom platnu. Ovaj dokumentarac premijerno će biti prikazan u Beogradu, na Velikoj sceni “Mira Trailović” Ateljea 212, u četvrtak, 7. oktobra. Pred publikom će se naći priča o velikom srpskom glumcu Zoranu Radmiloviću, koji je obeležio drugu polovinu dvadesetoga veka svojim jedinstvenim darom i ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpskog teatra i kinematografije.

O čuvenom Radmiloviću sa puno emocija pričali su njegovi prijatelji. Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj, LJuba Milunović i Vladimir Đuričić, sa puno emocija sećali su se slavnog glumca i prijatelja.

Film je po svojoj strukturi mozaičnog tipa. Ima jednu liniju koja prati Cacijeva svedočanstva na nivou biografskih podataka, zanimljivosti, anegdota i nekih dosad neobjavljenih priča. Sadrži i svedočanstva ljudi koji su godinama sarađivali sa Zoranom u pozorištu i na filmu. Veliki oslonac je arhivski materijal, ogromna građa koja je ostala iza Zorana i koja predstavlja riznicu kulturne baštine Srbije.

Film je rađen po knjizi glumca Milana Cacija Mihailovića, snimatelj je Bojan Jovanović, montažu je uradio Boban Rajković,  a reditelj Vladimir Ristić. Produkciju potpisuje Oliver Paunović, kome je ovo osmi filim u kojima čuva ljude i događaje od zaborava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com