Kultura

FILM GLUMČINA otvara jubilarni X PROKUPAČKI FILMSKI FESTIVAL- PROFIFEST

Premijerom Dokumentarnog filma GLUMČINA o Zoranu Radmiloviću, producenta Olivera Paunovića u četvrtak 26. avgusta biće otvoren jubilarni X prokupački film festival “ProFiFest” koji traje do 28. avgusta.

Ponosni smo što smo istrajali čitavu deceniju i što naši sugrađani imaju mogućnost da u našem malom gradu uživaju u izvrsnim kratkim, ali i dugometražnim filmovima, istakao je Žikica Jovanović, direktor ProFiFesta.

“Naš jubilarni festival ove godine otvoriće film GLUMČINA, za koji je scenario po svojoj knjizi napisao dugogodišnji prijatelj Zorana Radmilovića, glumac Milan Caci MIhailović. Veoma smo polaskani činjenicom da će ovaj dokumentarac o legendarnom glumcu ljubitelji filmova videti prvo kod nas u Prokuplju a tek sustradan i mnogobrojna pubilika na niškim Filmskim susretima”, rekao je za Niške Vesti Jovanović.

“Glumčina već počinje svoj filmski život i to me posebno raduje, jer okupljamo čitav region oko jedne priče a to je sećanje na glumca uz koga smo svi odrasli, koji seća na neka druga vremena i humor koji smo pomalo zaboravili”, rekao je Oliver Paunović, producent.

Pored projekcije filmova, ProFiFest sadrži i druge prateće manifestacije, čitav program dešava se od 26. do 28. avgusta u Prokuplju, a satnica izgleda ovako:

Program Festivala

26. avgust 2021. četvrtak – Narodni muzej Toplice
20h Dokumentarni film “Glumčina” o Zoranu Radmiloviću

27. avgust 2021. petak
10h Dom kulture – Filmska radionica za decu
12h Narodni muzej Toplice – Takmičarksi program

20h Ispred Doma kulture film “Pokajnik u pokušaju” i film “Otac Arsenije”

28. avgust 2021. – subota
10h Narodni muzej Toplice – Tribina
11h Narodni muzej Toplice – film “Odluka”

19h Centar grada – Dečija žurka (druženje sa Magarencetom)
20h Ispred Doma kulture- Dugometražni igrani film “Grudi”
Svečana dodela nagrada i zatvaranje festivala

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com