Kultura

FILM GLUMČINA “osvojio” i Zlatibor

Film o čarobnjaku glume Zoranu Radmiloviću prikazan je u sali Kulturnog centra Zlatibor. I ovog puta film je osvežio sećanja na legendarnog glumca i meštane Zlatibora podsetio na bravurozne uloge nezaboravnog Radmilovića.

Centar za kulturu Zlatibor

Film „Glumčina“ producenta Olivera Paunovića radila je niška City Grupa uz kooprodukciju Narodnog pozorišta Timočke krajine.

Film je urađen po knjizi glumca Milana Cacija Mihailovića, koji je sa Zoranom Radmilovićem glumio a i lično poznavao, te je svoje inpresije njegovim likom i delom utkao u film. Pored Mihailovića, tu su i Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović, režiju potpisuje Vladimir Ristić.

Producent iz Niša za ovaj film je dobio priznanje pozorišta u Zaječaru statuetu „Zoran Radmilović“ na pozorišnim “Zoranovim danima”.

„Zoran Radmilović kroz naš film ponovo živi kroz naša sećanja. Ovo je deveti film u produkciji City Grupe i svake nedelje obilazimo Srbiju, gde pružamo mogućnost ljudima da pogledaju naše ostvarenje. Zorana je publika širom bivše Jugoslavije veoma volela i poštovala njegov glumački rad, on je na neki način svima nama obeležio jedan period života i svi mi volimo sećanje na njega.

Oliver Paunović, producent

Nakon Zlatibora film Glumčina biće prikazan i u niškom bioskopu Cine Grand, odmah zatim putuje u Istočno Sarajevo a krajem godine i na festival dokumentarnog filma u Čikagu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com