Kultura

Film GLUMČINA oduševio Nišlije na zatvaranju Filmskih susreta (VIDEO)

Film GLUMČINA o životu Zorana Radmilovića producenta Olivera Paunovića iz Niša i Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” sudeći po aplauzu koji je dobio sinoć nakon prikazivanja na Filmskim susretima, veoma se dopao Nišlijama koje su ostale i po veoma hladnom vremenu na Letnjoj pozornici da pogledaju ovo dokumentarno ostvarejne.

Nakon svečanog zatvaranja niškog glumačkog festivala prikazani prikazane su dve gostujuće projekcije. Reč je o dokumentarnom filmu Glumčina, posvećenom legendi glumišta bivše Jugoslavije Zoranu Radmiloviću. Prikazana je i prva epizoda serije Branilac, zasnovane na istinitim događajima, po opisu naših poznatih advokata.

Film Glumčina je prikazan pred velikim brojem Nišlija koji su i pored niskih temperatura ostali na svojim mestima da isprate ostarenje mlade niške City Produkcije kojoj je ovo 8 film, 6 koji zatvara Filmske susrete.

Foto: Niške Vesti; autorska ekipa se poklanja publici na Filmskim susretima

“Još sam pod utiskom gromoglasnog aplauza koji sam čuo sinoć na Tvrđavi nakon emitovanja našeg filma. Na pravi način počinjemo predstavljanje Glumčine i one prve reakcije koje smo očekivali su divne, presrećan sam zbog toga. Nakon ovog prikazivanja film putuje dalje po Srbiji, ujedno postoji i veliko interesovanje iz čitavog regiona tako da će ovaj film zasigurno imati i brojna međunarodna prikazivanja”, rekao je producent Oliver Paunović.

Već večera svi oni koji nisu bili na Tvrđavi sinoć moćiće da pogledaju film u Parku Svetog Save od 20 sati kada se održava City Fest, festival dokumentarnog filma i muzike, a Glumčina je na repertoaru od 20 sati večeras.

Velika  glumačka imena našla su se u filmu a to su Milan Caci Mihailović, Zdravko Šotra, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Aljoša Vučković, Seka Sablič, Goran Marković, Svetlana Bojković i Goran Sultanović.

Film Glumčina je rađen po knjizi glumca Milana Cacija Mihailovića, koji je dugo godina sarađivao i družio se sa  Radmilovićem.

Foto: Milan Caci Mihailović, glumac

Nakon premijere na Filmskim susretima sinoć, naredno prikazivanja filma Glumčina je večeras na City Festu od 20 sati u Parku Sveti Sava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com