Kultura

FILM GLUMČINA koji oživljava sećanje na Radmilovića prikazan i u Grdelici

Film GLUMČINA o nenadmašnom Zoranu Radmiloviću producenta Olivera Paunovića prikazan je sinoć i u Grdelici. Dobre reakcije i gomila pozitivnih kritika, još jednom su pokazali da je niška City Grupa i ovim ostvarenjem sačuvala još jedno značajno srpsko ime od zaborava.

Direktor Doma kulture u Grdelici Marko Trivunić, zahvalio se producentu Paunoviću što je meštanima Grdelice omogućio da nakon premijere na Filmskim susretima u Nišu, Ateljeu 212 u Beogradu i premijere u Zoranovom rodnom Zaječaru na otvaranju “Zoranovih dana” film GLUMČINA mogu da vide i meštani Grdelice.

Oliver Paunović, producent

“Ovaj film je film o srpskoj legendi, jer glumci kao što je bio Radmilović se više ne rađaju. Bogatstvo filma su bogata video arhiva koja je smeštena u jedan film i plejada naših vrsnih glumaca koji govore o Radmiloviću iz svog ugla prepričavajući neke svoje događaje i razgovore sa ovim vrhunskim glumcem. Upravo te izjave glumaca dale su filmu dušu. Sve ovo kroz svoju knjigu pripremio je glumac Milan Caci Mihailović pa ga mi i spominjemo kao scenaristu a rediteljski upakovao Vladimir Ristić”, kaže producent filma “Glumčina” Oliver Paunović.

Nakon Grdelice, film će biti prikazan večeras na Zlatiboru, zatim slede gostovanja na festivalima u Sarajevu i Čikagu, nakon ćega nastavlja festivalsku “karijeru”, zatim sledi prikazivanje na brojnim nacionalnim i regionalnim televizijama.

Oliver Paunović, producent i direktor Doma kulture u Grdelici Marko Trivunić

Film producenta Olivera Paunovića je nakon prvog prikazivanja na Filmskim susretima u Nišu privukao zavidnu pažnju javnosti u Srbiji, za ovaj film zainteresovali su se i mnoge nacionalne televizije a reakcije ljudi koji su pogledali film podstrek su za niškog producenta da nastavi sa snimanjem već najavljenog desetog dokumentarnog filma koji se već “krčka” u njegovoj produkcijskoj kući i izlazi za mesec dana. Reč je o dokumentarnom ostvarenju o Tomi Zdravkoviću sa radnim naslovom “To je Toma, pesnik i nesretnik”.

FILM GLUMČINA premijerno na Zlatiboru

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com