Kultura

“Filipovi dani” privukli Nišlije u salu Simfonijskog orkestra

U Nišu se već sedam godina, u junu, održava muzički festival “Filipovi dani”. Reč je o muzičkom događaju koji čuva sećanje na Filipa Čavaru talentovanom mladom flautisti iz Niša koji je 2011. preminuo pred svoju maturu.

Filipovi drugovi iz Muzičke škole su svoj maturski koncert posvetili Filipu, sa željom da ih održavaju jednom godišnje i u budućem periodu, ali su postigli mnogo više, jer je manifestacija prerasla u festival.

Ove godine se za učešće prijavilo znatno više umetnika nego ranijih godina, te je i broj dana održavanja manifestacije veći nego ranije.

“Filipovi dani“ počeli su koncertom ansambla “Koraci” u ponedeljak 25. juna i trajaće do petka 29. juna.

Svake večeri od 20 časova Nišlije imaju priliku da uživaju u koncertima talentovanih mladih umetnika i iskažu svoju humanost. Svi koncerti su besplatni, a na ulazu u salu Simfonijskog orkestra postavljena je kutija za prikupljanje dobrovoljnih priloga za lečenje mališana iz Niša koji boluju od retkih bolesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com