Kultura

Filip Đurić najbolji glumac 55. Filmskih susreta u Nišu

Grand Prix NAISA za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Filipu Đuriću, dok je Caricu Teodoru, za najbolju žensku ulogu dobila Ivana Vuković, oboje za uloge u filmu „Moj jutarnji smeh“ reditelja Marka Đorđevića. Uručenjem nagrada za najbolja glumačka ostvarenja, koje je iz epidemioloških razloga obavljeno u Gradskoj kući, završeni su 55. Filmski susreti.

Tročlani žiri u sastavu Tijana Pečenčić, predsednica, Jelena Mila i Feđa Stojanović, nagradom Car Кonstantin za najbolju mušku ulogu, nagradio je Vladimira Gvojića za ulogu u filmu „A.S. (25)“ rediteljke Milene Grujić.

Povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je Anja Pavićević za ulogu u filmu „Ime naroda“ reditelja Darka Bajića, dok je Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala Vojinu Ćetkoviću za ulogu u filmu „Grudi“ rediteljke Marije Perović.

Foto: D.S.

Nagrade za najbolje epizodne uloge dodeljene su Nini Janković za uloge u filmovima „Realna priča“ reditelja Gordana Кičića i „Vojna akademija 5“ reditelja Dejana Zečevića, kao i Andriji Кuzmanoviću za ulogu u filmu „Ime naroda“ reditelja Darka Bajića.

Кao najbolji debitant nagrađena je Mira Janjetović za ulogu u filmu „Asimetrija“ rediteljke Maše Nešković, dok je Plaketa za najboljeg stranog glumca pripala Goranu Bogdanu za ulogu u filmu „Otac“ reditelja Srdana Golubovića.

„Posao nalaženja najboljeg među najboljima nije bio težak. Odluke su donošene polako, temeljno i s vrlo osetljivim preispitivanjem pojedinačnih razmišljanja. Ovogodišnji Festival obojilo je apsolutno prisustvo novog filmskog izraza i nove generacije mladih glumaca i glumica, tako da se mi, članovi žirija, nismo odupirali struji koja nas je ponela, nagrađujući upravo njih. Hvala gradu Nišu, Niškom kulturnom centru i Udruženju filmskih glumaca Srbije na smelosti da nas okupi, u nadi da smo i mi glumci i festival to poverenje opravdali. Važno je naglasiti da smo uspeli da se odupremo zarazi i dokažemo da umetnost ide dalje i kada sve stoji“, kazala je predsednica Tijana Pečenčić obrazlažući nagrade.

 

Foto: S.P.

Nagrađeni glumci su se pozdravili sa vernom niškom publikom, došavši u bioskop Cineplexx, gde je poslednje festivalske večeri prikazan gostujući film “Uprkos magli”, nedavno preminulog reditelja Gorana Paskaljevića i dokumentarac “Broj 1” o slavnom golmanu Draganu Panteliću u produkciji City marketing centra iz Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close