Društvo

Fijakerom kroz nišku Tvrđavu

Nišlije i turisti od danas pa do subote mogu da se provozaju fijakerom kroz nišku Tvđavu i uživaju u njenoj lepoti, obiđu sva značajnija mesta i malo predahnu od svakodnevice na pomalo jedinstven način. Vožnja fijakerom koji sada ima i epitet „cvetni“ jer je ukrašen svećem, organizovana je povodom slave Grada Niša.

 

Vožnja fijakerom je besplatna, odnosno vaučeri koji se dobijaju i info centru TON-a su besplatni, a svako ko želi može da ostavi dobrovoljni prilog koji je namenjen štićenicama Sigurne kuće jer se ovde radi o nekoj vrsti zajedničke akcije.

Foto: V.P.

„Svaka pomoć i podrška žrtvama porodičbog nasilja je od izuzetnog značaja“, kaže Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće. „ Ono što je jako bitno je da štićenicama pomognemo da se ekonomski osnaže jer je boravak u kući ograničen i traje samo šest meseci.Najveći broj žena koje si kod nas pronašle utočište su sa osnovnom ili sredjom školom, a novac koji na ovaj način prikupimo biće upotrebljen za njihovu prekvalifikaciju kako bi smo im omogućili da se zaposle ili pokrenu sopstveni biznis“.

Osim fijakera posetiocima je ponuđena i šetnja Tvđavom iz 19 veka jer se u info centru nalaze 3D naočale sa aplikacijom koja omogućava virtualni šetnju. Obezbeđeni su i animatori, lutke Miki, Mini i Loli sa kojima najmlađe Nišlije, ali i starije, mogu da se slikaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com