Društvo

Festival “Zlatna pčelica” 20.decembra, a onda dolazi i Deda Mraz

U Domu Vojske se, 20.decembra, sa početkom u 19 sati održava Festival “Zlatna pčelica” u organizacji PU “Pčelica”. Na festivalu će nastupiti, prema rečima direktorke ove ustanove Svetlane Mitić, 28 solista iz svih 26 vrtića, koji će izvesti 14 kompozicija što kao solisti, što kao dueti i tria. Na sceni će se pojaviti i hor PU “Pčelica”.

“Deca koja su uzabrana da nastupe na festivalu pripremala su oko dva meseca. Primpreme su bile vrlo ozbiljne i ono što je najvažnije mali izvođači su krajnje odgovorno pristupili pripremama. Ove godine ćemo imati i jednu divnu ritmičku igru kao iznenađanje tako da pripremamo pravi spektakl na sceni, ali sve to ostavljamo kao iznenađanje za publiku”, kaže Svetlana Mitić, direktorka PU “Pčelica”.

Umetnički direktor Festivala “Zlatna pčelica” je Dubravka Stošić, profesor muzike, a svi učesnici Festivala dobiće igračke, a za pobednike su obezbeđene posebne nagrade koje je pripremio sponsor festivala.

Vesela azmosfera u PU “Pčelica” nastavlja se i po završetku Festivala “Zlatna pčelica”.

“U vrtićima posle festivala počinju slavlja za doček Nove godine. U svim vrtićima su pripremljene odgovarajuće predstave, a mališane će u svakom od vrtića posetiti i Deda Mraz koji će im doneti pklone, a za uzvrat će sa decom pogledati predstavu koja je za njega pripremljena. Naravno, neće doći sam jer će ga pratiti vile i vilenjaci i biće to opet nešto prelep za sve naše mališane”, naglašava Svetlana Mitić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com