DruštvoKultura

Festival analognog filma u Niškom kulturnom centru

U saradnji sa Niškim kulturnim centrom, Kinoskop sa velikim zadovoljstvom predstavlja specijalnu projekciju koja će biti održana za vikend u maloj sali NKC-a.

Kinoskop je međunarodni festival analognog eksperimentalnog filma osnovan 2019. godine, sa sedištem u Beogradu, a posvećen stvaraocima koji, uprkos digitalnom dobu, istražuju mogućnosti filmske trake i neguju specifičnu estetiku koju ona pruža, oslanjajući se na tradiciju avangarde i nezavisnog filma. Kustosi festivala su Marko Milićević, jedan od osnivača filmske laboratorije Kino pleme, urednik programa Live Soundtrack i autor nekoliko kratkometražnih filmova, i Nikola Gocić, filmski recenzent, kolažni umetnik i čest saradnik Experimental Film Society-a.

Niška publika će imati priliku da vidi izbor najuspešnijih ostvarenja iz bogate selekcije prvog i drugog izdanja festivala, nagrađenih odlukama žirija i publike, kao i nekoliko ličnih favorita organizatora. Program je podeljen na četiri tematske celine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com