Sport

Fer-plej u plej-of grupi Druge muške lige Srbije

Završen je prvi deo takmičenja u Drugoj muškoj ligi Srbije u košarci. Niš u tom takmičenju ima dva predstavnika, a nakon prve polovine jedan se plasirao u plej-of i boriće se za promociju u viši rang, a drugi će kroz plej-aut ligu pokušati da sačuva status drugoligaša.

Uprkos predviđanjima pre početka takmičenja, Konstantin je taj klub koji nije ostvario ciljeve koje je najavljivao, nije uspeo da bude među četiri prvoplasirane ekipe južne grupe Druge lige. Fer-pleju je to uspelo, u zanimljivoj završnici prvog dela prvenstva, mladi niški košarkaški kolektiv uspeo je pobedom nad ekipom Klika iz Arilja da obezbedi sebi novih osam utakmica u kojima će se boriti za plasman u Košarkašku ligu Srbije.

Fer-plej je u ligu ušao sa ambicijama da se što bolje pokaže i prvenstveno obezbedi opstanak, ali već na početku takmičenja bilo je jasno da je ekipa u najmanju ruku ravnopravna sa najvećim favoritima u grupi. Ekipu je na početku sezone sa klupe predvodio trener Vladan Glavinić koji je smenjen tokom sezone, a uprava je na mesto trenela dovela, tačnije vratila čoveka sa kojim je krenula putem uspeha od osnivanja, Ljubišu Damjanovića. Damjanović je bio prvi trener Fer-pleja i sa njim na čelu klub je krenuo od “betona” i za nepune dve godine stigao do Druge lige. Sa Damjanovićem je sad napravljen još jedan pomak napred, u odnosu na prošlu sezonu kada se strepelo za opstanak u ligi, sada niškom kolektivu predstoji borba za plasman u elitni rang srpske klupske košarke.

Fer-plej je u Plej-of ligu iz južne grupe ušao sa ekipama Železničara iz Čačka, Zdravlja iz Leskovca i Klika iz Arilja. Preneo je tri pobede i tri poraza protiv navedenih ekipa, a predstoji mu još osam utakmica u borbi za što bolji plasman. Protivnici će mu biti Slodes, Beovuk 72, Proleter Naftagas i Borac Zemun. Samo Slodes i Zdravlje imaju bolju startnu poziciju od Fer-pleja, tako da izabranici Ljubiše Damjanovića imaju prava da se nadaju ostvarenju prvoligaških snova.

Takmičenje u Drugoj ligi se nastavlja u subotu 6. februara, Fer-plej gostuje trenutnom lideru na tabeli, ekipi Slodesa. Plasman u košarkašku ligu Srbiju će nakon osam kola obezbediti dve prvoplasirane ekipe iz takmičenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com