Društvo

Feministička likovna kolonija “Nebo je prijateljica” u NKC- u

Otvaranje izložbe “Nebo je prijateljica”  feminističke likovna kolonija zakazano je za utorak u Galeriji Niškog kulturnog centra u 18 sati.

Likovna dela umetnica koje su stvarale zajedno na 7. Feminističkoj likovnoj koloniji povezuje kolorit u kojem preovladavaju topli i zemljani tonovi koji su u skladu sa prirodom i ambijentom u kom su boravile umetnice.

Prema rečima organizatora, uglavnom sve radove možemo posmatrati kroz prizmu apstraktnosti i simbolike sem kod par umetnica koje konkretno unose žensku figuru ili delove ženskog tela u svoj rad. Slike na kojima su prikazani predeli Sićeva možemo metaforično povezati sa “pejzažom” ženskog tela, sa ženskim oblinama i istraživanjem seksualnosti. Beline na jednom od crteža su simbol nežnosti koju žena pruža u majčinstvu i ljubavi koju daje svom partneru/ki.

“Duh Nadežde Petrović koja je osnovala likovnu koloniju pod drugim nazivom pre više od 100 godina je uvek prisutan tamo i sa svakim radom stvorenim na svim dosadašnjim Feminističkim likovnim kolonijama njen slobodarski duh živi jače jer se širi među umetnicama” – Milena Krstić Obradović, diplomirana dizajnerka tekstila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com