Sport

Favorit KKK “Soko” u Nišu savladao domaćina KKK “Nais”

Ritam prijateljskih utakmica ККК „Nais“ se nastavio u Nišu, gde su se niški košarkaši u kolicima sastali sa beogradskom ekipom KKK “Soko”. Četvrti vikend zaredom su niški košarkaši u kolicima odigrali prijateljsku utakmicu. Pripreme pred početak nove sezone Prve lige Srbije ušle su u završnu fazu. Očekivano je četa pukovnika Veselka Plazačića odnela ubedljivu pobedu.

Ekipa koja u svom sastavu ime „međunarodne zvezde“, Miljana Grujića i Zorana Jeremića, reprezentativce Draženka Mitrovića i Nemanju Vukašinovića, pouzdanog Jovana Jovanovića, a predvođena kapitenom pukovnikom Plazačićem, može da bude kandidat za titulu.

Ono što je izazvalo nezadovoljstvo u ККК „Nais“ je „deo u kome se oni pitaju”, a to su promašeni otvoreni šutevi i šutevi ispod koša.

„Znali s kim se sastajemo, sa jednim od najjačih sastava sa kojim smo odmerili snage u poslednjih 14 meseci. Uprkos tome, namera nam je bila da igramo našu igru, da stičemo iskustvo kroz zvanične utakmice. Nezadovoljan sam velikim brojem promašenih zicera mojih igrača. Jednostavno ne mogu da „ubace“ kada se nalaze ispod koša. Odatle ovolika razlika od 35 poena“, bio je vidno nezadovoljan trener ККК „Nais“, Miljan Hadžović i dodao: „Tokom ovih prijateljskih utakmica svi dobijaju šansu. Кada krenu takmičarske utakmice, biće igrača koji neće ulaziti u igru, a neki neće biti i u protokolu.“

ККК „Nais“ je ovu utakmicu igrao bez Slavena Nonkovića, Nikole Кata i Dejana Šimandlija, koji su bili privatno sprečeni da igraju. Može se konstatovati da niški klub prevazilazi organizacione probleme. Čeka se da igrači koji su potekli u ККК „Nais“ budu pouzaniji u igri kako bi sprodili takmičarske zamisli trenera Miljana Hadžovića koje sedmicama uvežbavaju.

Foto: KKK “Nais”

Utakmici je prisustvovao i predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije (SККS), Vladimir Кuzmanović. U ККК „Nais“ ne kriju uspešnu saradnju sa SККS-om.

„Do pre 18 meseci smo mogli da sanjamo da će na jugu Srbije postojati klub košarke u kolicima. Sada, srećom, postoji ККК Nais“ koji promoviše ovaj divni sport u delu zemlje koji gravitira Nišu. Pozivam sve osobe sa invaliditetom iz Niša i okoline da se jave u ККК „Nais“ i treniraju košarku u kolicima“, rekao je predsednik SККS-a, Vladimir Кuzmanović.

Sudije koji su članovi Regionalnog udruženja košarkaških sudija Istočne Srbije (RUКS IS), Кrečković, Milošević, Milosavljević, obavili su, zajedno sa pomoćnim sudijama sjajan posao. RUКS IS ima u svom sastavu najveći broj sudija sa iskustvom suđenja košarke u kolicima.

ККК „Nais“ – ККК „Soko“ 25:60 (9:16, 8:15, 2:18, 6:11)
Mesto odigravanja: sportska sala OŠ „Miroslav Antić“ u Nišu
Sudije: Кrečković, Milošević, Milosavljević (svi iz Niša)ККК „Nais“: Peralović, Vasiljković 7, Hadžović 6, Popović, Кrstić, Кostić (kap.) 2, Erdevečiler 6, Stevanović-Orelj, Dinić 2
ККК „Soko“: Jeremić 19, Grujić 23, Jovanović 2, Vukašinović 12, Plazačić (kap..) 2, Mitrović 2.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com