Društvo

Fasade koje se raspadaju i bušni niški krovovi su “prošlost”

Nišlije koje žive u zgradama će ubuduće pored onih starih imati i nove obaveze,  to je ulaganje u investiciono održavanje zgrade, odlučilo je Gradsko veće.

Fasade niških zgrada koje se ruše, bušni krovovi i neispravni liftovi su prošlost, sve to uređuju novi propisi koji su upravo usvojeni. Ove propise i zvanično će prihvatiti ili ne niški odbornici na narednoj sednici Skupštine grada koja je zakazana za sredu 27. decembar.

Gradsko veće predvidelo je minimalno mesečno izdvajanje za velike popravke u zgradama.

“Utvrđen je minimalni iznos koji se obračunava po metru kvadratnom, on je niži  u odnosu na trenutno izdvajanje u stambenim zgradama. U mnogim zgradama se uopšte ne izdvaja ni dinar za ivesticiono održavanje. Ovo će sada biti obaveza”, rekla je Anđelija Stamenković iz Sekretarijata za imovinsko pravne odnose.

Gradsko veće je izmenilo i važeći kućni red u zgradama, gde će prilikom otvaranja firme ili izdavanja prostora u samoj zgradi biti upitani stanari, kako njihov mir ne bi remetila delatnost firke koja u zgradi obavlja posao.

Sve zgrade u Nišu do karaja godine moraju da dobiju profesionalnog upravnika, za sve one koji ovaj propis ne ispune sledi kazna i do 150 hiljada dinara. Ovaj rok prvo je važio do 12. decembra ali je produžen do kraja godine. Tek trećina niških zgrada imala je upravnike polovinom ovog meseca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com