DruštvoKultura

FANTASTIČNO INTERESOVANJE! Nepregledna kolona Nišlija čeka da obiđe Medijanu (VIDEO)

Medijana besplatno je bila otvorena za posetioce do Božića

Narodni muzej Niš poklonio je Nišlijama besplatan obilazak Medijane koji traje još danas do 15 sati.

Usled velikog interesovanja za Medijanu danas će /nedelja, 8.1.2023./ Arheološka sala raditi do 15 sati a Galerija Sinagoga i Književno-memorijalna postvaka Sremac / Miljković biće zatvorene za posetioce. Muzejski vodiči sa ovih objekata idu na Medijanu kako bi svima pružili što bolji doživljaj.

“Čekamo vas i danas na Medijani do 15 sati – poslednji ulaz je u 14.30h i molimo sve vas da vreme poštujete”, saopštili su iz niškog Narodnog muzeja.

Niška novinarka Jelena Ćosin našla se danas kraj nalazišta i zabeležila neverovatnu sliku – Nepreglednu kolonu Nišlija koji čekaju da obiđu nalazište.
Ja sam presrećna kad vidim ovoliko ljudi. Ista gužva je bila i pre dva dana, kaže za Niške Vesti Ćosin koja je na svom Facebook profilu podelila video za koji kaže da je slika dana.

Arheološko nalazište Medijana u Nišu otvoreno je ponovo za posetioce 27. decembra i to deset godina nakon što je zatvoreno zbog različitih radova, između ostalog i zbog novih iskopavanja, konzervacije mozaiak i izgradnje pristupnih staza. Medijanu su za posetioce otvorile potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture Maja Gojković, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktorka Narodnog muzeja u Nišu Vesna Crnoglavac, a tom prilikom je rečeno da je Ministarstvo kulture za radove koji su izvodjeni u protekloj deceniji utrošilo 185 miliona dinara.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Nadam se daje za borce i njihove porodice besplatan ulaz. Podelili ste boracke legitimacije sa kojima ni u muzej ne moze da se udje besplatno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com