Sport

Fantastičan uspeh džudista Kinezisa na Evropskom kupu u Dubrovniku

Na prvom zvaničnom seniorskom takmičenju održanom nakon izbijanja epidemije korona virusa, takmičari Džudo kluba Kinezis su postigli do sada najveći uspeh na seniorskim Evropskim kupovima.

Naša tri reprezentativca, koje je vodio trener Nikola Miloševič, vraćaju se sa tri medalje i to: Nemanja Milić (srebrna medalja u kategoriji do 60kg), Pavle Krsmanović (bronzana medalja u istoj težinskoj kategoriji) i Đorđe Stanojević (bronzana medalja u kategoriji do 73kg).

Nemanja Milić je imao tri meča u kojima je ostvario dve pobede, protiv reprezentativca Hrvatske Nikole Zorotovića i protiv svog klupskog druga Pavla Krsmanovića. Jedini poraz Nemanja je doživeo od Davida Starkela iz Slovenije, nakon jedne nesmotrene greške u borbi u kojoj je vodio i bio dominantan u svakom smislu. Pavle je takođe imao tri meča, nakon borbe u kojoj je svoj jedini poraz doživeo od Nemanje, krajnje efektno je pobedio i Hrvata i Slovenca. Na kraju, samo zbog minimalne razlike u poenima, Slovencu je pripala zlatna medalja.

Đorđe Stanojević je startovao pobedom nad Slovencem Žanom Markovićem, nakon koje je u četvrtfinalu efektnim bacanjem pobedio domaćeg takmičara Mislava Krčeka. U polufinalu je izgubio od naturalizovanog predstavnika naše južne pokrajine Šigeki Nakamure. U meču za bronzu je ponovo jednim efektnim bacanjem, nakon preokreta, pobedio Slovenca Jusa Meciloseka.

Koliki je uspeh postignut, govori i podatak da su samo trojica takmičara Kinezisa (ne računajući ostale reprezentativce Srbije) ostvarila bolji plasman od ukupno 11 džudista Hrvatske koji su se takmičili prvog dana (kategorije 60kg, 66kg i 73kg). Nišlije se kući vraćaju sa tri medalje, dok su domaći takmičari uspeli da osvoje samo jednu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com