Kultura

Fakultet umetnosti promoviše monografiju o Konstantinu Babiću i Paji Jovanoviću

U petak 28. maja sa početkom u 18 sati u kripti crkve sv. Marka u Beogradu, održaće se promocija monografije o Konstantinu Babiću i Paji Jovanoviću u izdanju Fakulteta umetnosti u Nišu i niškog Univerziteta. Autor monografije je Vesna Gagić.

Podršku za dvojezično izdanje, na srpskom i engleskom jeziku, projektom u 2020. godini podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Foto: Fakultet umetnosti

Promociju će otvoriti unuka profesora Koste Babića, Bojana Babić, koja će na klaviru izvesti kompoziciju svog deke “Preludi giocosi”

U nastavku će govoriti mr Branka Ivković Petronić, koja će ujedno biti moderator promocije. Pored nje govoriće i recenzentkinja dr Tatjana Brzulovuć Stanisavljević, bibliotekar savetnik univerzitetske biblioteke u Beogradu kao i Vesna Gagić, bibliotekar FU u Nišu, autor ovog izdanja.

Foto: Fakultet umetnosti

U nastavku programa, predstaviće se trio Anima, koji čine profesorke Fakulteta umetnosti u Nišu Aleksandra Ristić, sopran, Ana Veličković Igić, flauta i Ingrid Janković, klavir.

“Kada se sećanja i entuzijazam udruže izrodi se ovako snažna monografija o dvojici velikana naše umetničke scene. Privilegiju da se nađe na stranama monografije dobio je i naš trio Anima zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa profesorom Konstntinom Babićem čija dela sa velikim pijatetom izvodimo na koncertima u zemlji i u inostranstvu. Hvala Vesni Gagić koja je najzaslužnija što je ovaj projekat ugledao svetlost dana, našem Fakultetu umetnosti, kao i porodici Babić koja nas podržava u istrajanju da sačuvamo divnu muziku koju nam je profesor Babić ostavio u amanet”, kaže Ana Veličković Igić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com