Društvo

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu obeležio godišnjicu rada

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta  u Nišu obeležio je 49 godina uspešnog postojanja i rada. Na ovaj, za fakultet veoma značajan događaj , stiglo je puno telegrama sa lepim željama za što bolji uspeh u radu u narednom periodu, ali iz epidemioloških razloga obeležavanje Dana fakulteta proteklo je skromno.

U svom govoru dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja profesor dr Milovan Bratić posebno je istakao dugu tradiciju koju fakultet baštini kao i rezultate pre svega naučnog rada profesora. Sa ponosom je istakao da ih mesto koje su zauzeli na Šangajskoj listi, između 150. i 200, stavlja na čelno mesto srodnih fakulteta u zemlji i regionu. Ono što sa nestrpljenjem čekaju u budućnosti jeste zgrada koja bi bila mesto gde bi studenti koji se opredljuju za ovaj fakultet imali još bolje uslove za rad, a to znači i postizanje boljih razultata na studijama.

‚‚Ove godine u specifičnim uslovima obeležavamo godišnjicu fakulteta ali je to nametnuta situacija.Dobro smo se snašli u novim uslovima rada, dobro smo  organizovali nastavu i zadovoljni smo kako smo obavili taj deo posla. Naučna  produkcija nam nije smanjena što znači da su kolege radile kao i svih prethodnih godina, završili smo akreditaciju, možemo da se pohvalimo i da smo imali rad koji je među najbolje citiranim radovima u svetu, imali smo nagradu ‚‚žene u nauci‚‚ – istakao je prpfesor dr Milovan Bratić.

Foto: V.P.

Vreme kada se obeležava Dan fakulteta je i trenutak i kada se planira budućnost.

‚‚Naša je želja da u ovoj školskoj godini i narednoj, dobijemo novi prostor u kome bi smo mogli da radimo i mnogo više i mnogo kvalitetnije. Nastavićemo i sa naučnom produkcijom i nastavićemo da podmlađujemo profesorski kadar na fakultetu što nam je jedan od ciljeva koji je i pokazao dobre rezultate‚‚- istako je dr Milovan Bratić.

Povodom 49.godišnjice istrajnog i posvećenog rada mladima u nauci, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu je dodelio nagrade profesorima, za doprinos u razvoju Fakulteta, kao i studentima sa visokim prosekom ocena.

Foto: V.P.

Petra Đorđević je najbolje diplomirani student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

‚‚Presrećna sam zbog ove nagrade, sada idem dalje, upisujem master studije, a vreme će odlučiti i planovima za budućnost‚‚- kaže Petra.

Pridružuje joj se i Dejan Kovačić koji je dobio istu nagradu.

‚‚Ovo je zalog našeg budućeg usavršavanja. Za sada upisujem master, ali razmišljam i o doktorskim studijama‚‚- dodaje Dejan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com