Društvo

Fakultet političkih nauka organizuje obuku za sticanje licence posrednik-medijator

Fakultet političkih nauka Beograd organizuje obuku lica sa visokom sručnom spremom za sticanje licence posrednik-medijator. Nakon obuke kandidati će dobiti licencu koju izdaje Ministarstvo pravde Republike Srbije, saopštili su organizatori.

Obuka će biti održana od 13. do 17. septembra 2021. godine, trajaće pet dana sa po pet školskih časa. Naglašavaju da su termini obuke u poslepodnevnim časovima, odnosno van radnog vremena.

Violeta Stamenković, Regionalna kancelarija posrednika

„Fakultetu političkih nauka, Univerzitet u Beogradu Ministarstvo pravde RS izdalo je dozvolu za sprovođenje osnovne obuke za sticanje licence posrednik /medijator. Kako je u proceduri izmena zakona o zaštiti potrošača, gde se primat daje vansudskom poravnanju, koje može da ima i snagu izvršne isprave davanjem klauzule izvšnosti i potpisom kod javnog beležnika, licenca posrednik dobiće na većem značaju. Osnovna obuka je namenjena svim licima sa visokom stručnom spremom kako u javnom tako i u privatnom sektoru“, objašnjava Violeta Stamenković iz Regionalne kancelarije posrednika.

Veštine i znanja medijatora su posebno korisna za rukovodioce, pravnike, profesionalce u ljudskim resursima, menadžere, pedagoge, psihologe, stečajne upravnike, izvršitelje, pojedince koji žele da unaprede svoje pregovaračke veštine, napominju.

Nakon obuke polaznici će ovladati osnovnim znanjima i veštinama postupka medijacije i oblastima primene, takođe će ovladati veštinama procene indikacija i kontraindikacija za postupak, upoznati se sa karakteristikama i mogućnostima primene različitih stilova medijacije i steći znanja o zakonskim osnovama medijacije u Srbiji.

Autori i predavači su prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović, specijalista medicinske psihologije, licencirana medijatorka, Fakultet političkih nauka u Beogradu, Dr Vera Despotović, socijalna radnica, porodična i psihodrama terapeutkinja i specijalista medijacije, Fakultet za medije i komunikaciju, Vladan Jovanović, dipl. pravnik i specijalista porodične medijacije.

Zainteresovana lica za ovu obuku mogu dobiti sve dodatne informacije na tel. 063445800 ili na e-mail adresu: reg.kancelarijaposrednika@gmail.com.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button