Društvo

EXITO TEAM I U NIŠU: Mladi menjaju svoje okruženje

Od 1. marta grad Niš je postao bogatiji za jedan novi aktivistički klub. U pitanju je Exito team iz Kuršumlije, koji je zbog velike zainteresovanosti, odlučio da proširi svoju veliku porodicu i otvori konkurs za nove članove u prestonici juga Srbije. Lokalni tim grada Niša predvodiće i nadgledati lokalna koordinatorka Jana Cekić, učenica četvrte godine Gimnazije „Bora Stanković“. Prijave će biti otvorene do kraja marta meseca, a mogu se prijaviti svi uzrasta od 14 do 30 godina.

Exito team je volonterski tim nastao jula 2020. godine u Kuršumliji. Grupa neverovatnih, mladih ljudi, uzrasta do 30 godina, ima za cilj da napravi pozitivnu promenu u svom okruženju i podstakne entuzijazam društva. Ogromna ambicija, pozitivna energija, velika doza motivacije i odlučnosti su vrline koje krase ovaj novonastali tim. Puni upornosti, članovi tima su uspešno realizovali svoje ideje. Do sada su iza sebe ostavili veliki broj odlično odrađenih akcija.

„Interkulturalnost“ i „Possibility sajam“ kao početne stanice Exito team-putovanja je meštanima predstavio sve mogućnosti i razonode koje nudi njihov rodni grad, Kuršumlija, „Koloring škole“ i „Novo ruho naše škole“ – preuređivanje izgleda školskog dvorišta i učionica, omogućilo je ispoljavanje kreativnosti učenika škole. Uz pomoć Mladih Istraživača Srbije i akcije „Šta nam teško“, Exito team je realizovao projekat „Oplaneti se, recikliraj!“, gde su obogatili dvorišta kuršumlijskih srednjih škola sadnicama i kantama, kao cilj podizanja ekološke svesti. Tu su i još mnogobrojni različiti projekti i saradnje planirani za naredni period. Ovo neformalno udruženje su osnovale 4 srednjoškolke.

„Exito tim je produkt ljubavi mladih prema aktivizmu. Smatramo da je neophodno da mladi u svom gradu imaju priliku da se oprobaju u novim izdanjima i ulogama. Zato se Exito porodica širi. Mladi Niša će od sada zajedno sa mladima Kuršumlije aktivno raditi na poboljšanju zajednica. Exito ekipa kreće u svoju plovidbu u nove vode!“, izjavljuje Iva Miletić, jedna od osnivača Exito team-a.

Ovaj tim za cilj ima podizanje svesti i aktiviranje mladih, širenje optimizma i postizanje pozitivnih promena u lokalnim zajednicama, kroz razne volonterske akcije i projekte.

Lokalni koordinator tima u Nišu je Jana Cekić, koja je krajem prošle godine postala član.

Jana Cekić

„Mnogo mi je drago da je Exito-porodica odlučila da dođe i kod nas u Niš! Zaista sam zahvalna Ivi i ostalima na divnoj prilici koju su mi pružili! Veoma sam uzbuđena i jedva čekam da mladi osete neopisivu energiju ovog tima! Tražimo vredne, motivisane, hrabre, mlade ljude… voljne da pomognu svom okruženju! Do sada sam mogla da se uverim da Exito zapravo predstavlja prilike, iskustva i nezaboravne momente, i volela bih da to pokažem i drugima. Hajde da zajedno koračamo ka pobedama! Pridruži nam se!“, poziva svoje vršnjake Iva.

Prijave za nove članove u Nišu su otvorene do kraja marta. Ovo je idealna prilika za upoznavanje novih ljudi, širenje novih vidika, ličnog razvoja, upoznavanja sebe.Link za prijavu se može naći u opisu Instagram profila @exito_team i profila nove lokalne koordiantorke @jana_cekic . Prijave se mogu obaviti i preko mejla exitoteam4@gmail.com . Za više informacija, možete posetiti sajt https://exitoteam.wordpress.com/ . Tim možete kontaktirati preko Instagram profila tima ili e-mail adrese exitoteam4@gmail.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com